'Çocuklarımız Allah yolunda öldü'

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarımız Allah yolunda öldü
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 06, 2008 16:03

Konya'nın Taşkent'in İlçesi Balcılar Beldesi'nde çöken yurt binasından yaralı olarak kurtulan 12 yaşındaki Şerife Atayer'in babası Ahmet Atayer, şaşırtıcı açıklamalar yaptı. Daha önce 'Çocuklarımız köpük partisinde ölmedi' diyen Atayer, "Ölen çoçuklarımız şu an cennette bizi bekliyor. Kalan yaralılarımızda bizlere şefaat edeecek." dedi. Baba Atayer, sadece İpragaz firmasından şikayetçi olacaklarını belirterek, "Bizim çocuklarımız Allah yolunda öldü" dedi.

Haberin Devamı

Yurt binası çökmüş, 18 kişi enkaz altında ölmüştü

 

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Cerrahi Kliniği'nde enkazdan çıkarılmasının ardından tedavi altına alınan ve 6 gündür hastanede tedavisi süren Şerife Atayer'in babası Ahmet Atayer, göçükte ölen çocukların cennete onları beklediğini söyledi. Atayer, "Bugün altıncı gün ve 9 yaralımız hala tedavi görüyor. Yoğun bakımda olan çocuklarımız çıktı ama, yüreğimiz buruk. Ancak hala dimdik ayaktayız. Allah'a şükür ayaktayız ve kimseden yardım ve teselli istemiyoruz. Bizim tesellimiz bize geldi. Biz bu çocuklarla gurur duyuyoruz. Bize Allah sabır ve güzellik verdi. Çocuklarımızın hepsi güle oynaya cennette bizi bekliyor. Kalan yaralılarımız da bizlere şefaat edecektir. Bizlerin günahı çoktur ama o çocukların yüzü suyu hörmeti öbür dünyada bize yardımcı olacaklardır" dedi.

 

Haberin Devamı

"BÄ°ZÄ°M ÇOCUKLARIMIZ ALLAH YOLUNDA ÖLDÃœ"   Â

 

Yıkılan yurt binasının disko veya bar tarzında bir yer olmadığını söyleyen Ahmet Atayer, "Burası motel, disko, bar veya bir iş merkezi olabilirdi. Burası bir eğitim kurumuydu. Büyük bir mağaza olsaydı, bir holding, bir kodamanın mağazası olsaydı bu kadar üzerine gitmezlerdi. Buradaki çocuklarımıza dil eğitimi verilirken aynı zamanda Arapça eğitimi de veriliyor. Bu çocuklarımıza böyle büyük yükler yüklemenin vebalini nasıl çekecekler bilemiyorum. Bugün bir köpek ölüyor, köpek öldü diye belediyelere yaygara yapıyorlar. Biz yaygara yapmıyoruz. Dimdik ayaktayız ve gözyaşlarımızı içimize akıtıyoruz. Bizim çocuklarımız Allah yolunda öldü." dedi.

 

"SADECE İPRAGAZ'DAN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ"

 

Yurt binasının yıkılması sonucu 18 çocuğun ölümü hakkında kimseden şikayetçi olmayacaklarını belirten Ahmet Atayer, "Bu bir felaket. Bir tüpgaz kaçağı var. Tamam olabilir yalnız, bu kaçağa niye bu uyarı veren cihaz takılmadı. Cihazın olduğunu söylüyorlar. Kontrol yapıldı, enkaz didik didik arandı. Neden o aranan malzeme çıkmadı ortaya. İpragaz'ın kaçağın suçu yok diyorlar. O zaman neden bir uyarı yapan cihaz bulunmadı. Ordaki defterleri, kalemleri inceleyenler bu kaçağın cihazını neden bulamadılar. Biz bir hasta yakını olarak, İpragaz'dan şikayetçi olacağız ve suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

 

Haberin Devamı

17'si çocuk 18 kişi ölmüştü

 

TaÅŸkent Ä°lçesi Balcılar Beldesi'nde bulunan Balcılar Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım DerneÄŸi'ne ait BoÄŸaziçi Özel Öğrenci Yurdu'nda 1 AÄŸustos günü saat 04.15'de gaz sızıntısı sonucu patlama meydana gelmiÅŸ, patlamanın ardından da 3 katlı yurt binası çökmüştü. Enkazdan 29 öğrenci yaralı olarak kurtulurken, 17 öğrenci ve 1 öğretmen hayatını kaybetmiÅŸti. Yapılan incelemenin ardından, binanın yaklaşık 2.5 metre dışındaki açıkta bulunan ve mutfakta kullanılanÂLPG tankından binaya giden borularda sızıntı olduÄŸu belirlenmiÅŸti. olayla ilgili olarak dernek ve yurt şöneticisi 3 kiÅŸi tutuklanmıştı.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!