ATM'ler küçük işyerlerine de giriyor

Güncelleme Tarihi:

ATMler küçük işyerlerine de giriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2008 11:05

Bağımsız ATM ağı sağlayıcısı Talon Elektronik Çözümler ve Ticaret AŞ'nin hizmete sunduğu “Pink Point” ATM'lerinin Akdeniz Bölgesi'nde kurulma çalışmaları başladı.

Nakit para çekmeden, kontör yüklemeye ve fatura ödemeye kadar çok sayıda hizmetin ücretsiz verildiği sistemin, kullanıcıları sayesinde küçük işyerlerine hareket kazandırması bekleniyor.

Pink Point Akdeniz Bölge Bayi Sorumlusu Şaban Demir, yaklaşık 1 yıl önce Saray ve Fiba gruplarının ortak olmasıyla oluşturulan Talon Elektronik tarafından hizmete sunulan ATM'lerin, ülke genelinde hızla yayıldığını söyledi.
İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük kentlerde kısa sürede 300 aktif makineye ulaştıklarını anlatan Demir, “Akdeniz Bölgesindeki ilk hedefimiz ise yine 300. Pink Point'lere büyük talep var. Kısa sürede bu sayıya ulaşacağımızı umuyoruz” dedi.

İlk açılışı önümüzdeki günlerde Adana Merkez Otogarı içerisindeki bir ganyan bayisinde yapacaklarını belirten Demir, bir hafta içerisinde ise market, lokanta gibi küçük işyerlerinde 30 ATM'nin daha hizmete sunulacağını bildirdi.

17 bankanın üye olduğu Ortak Nokta'ya Finansbank ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) üzerinden bağlanan Pink Point ATM'lerde, söz konusu banka müşterilerinin yanı sıra tüm master ve visa kart sahiplerinin kolayca işlem yapabildiğini belirten Demir, şöyle konuştu:
“Şimdilik nakit para çekme, bakiye sorgulama ve şifre değiştirme işlemlerinin yapıldığı pembe noktalarımızda çok yakında mobil hat kontörü yükleme, fatura ödeme, havale işlemleri, uçak, otobüs demiryolları ve sinema bilet işlemleri de yapılacak. Kullanıcı, ATM'lerden yaptığı işlemler için de herhangi bir ücret ödemeyecek.”

“KÜÇÜK ESNAFA HAREKET GELECEK”

Müşterisine geniş hizmetler sağlayan hiper marketler karşısında, küçük esnafın zor günler geçirdiğini belirten Demir, iş yerlerine pembe noktaları koyan esnafın işlerinin ise açılacağını söyledi.

İşlem yapmak için iş yerine gelen kişinin, alış veriş yapma olasılığının da artacağını belirten Demir, “Esnaf, ayrıca ATM üzerindeki 17 inçlik ekranlardan yapılacak reklamlardan da önemli miktarda pay alacak” dedi.

Kurulacak ATM'lerin tamamının sigortalı olduğunu anlatan Demir, bunun da esnafın olası hırsızlığa karşı tedirgin olmasını önleyeceğini bildirdi.

Pembe noktaların bankaların yükünü önemli oranda azaltacağını kaydeden Demir, sistemin yaygınlaşması ile banka, su, telefon faturası kuyruklarının da azalacağını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!