İnternette evlenme vaadiyle dolandırıldı

Güncelleme Tarihi:

İnternette evlenme vaadiyle dolandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2008 15:46

AMASYA’da 23 yaşındaki Mustafa Okuroğlu, internet üzerinden tanıştığı Bulgaristan’da yaşayan ve adının ‘Nurie İsmailoja’ olduğunu söyleyen kadın tarafından dolandırıldığını iddia etti. Okuroğlu, “Onunla evlenecektik. Amasya’ya gelmek için benden 2 bin YTL yol parası istedi. Ben de gönderdim. Fakat kadın ortadan kayboldu. İnternet adresini de açmıyor” diyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Amasya’da yaşayan ve bekar olan su tesisatçısı Mustafa Okuroğlu, internette chat yaparken sohbet odalarında, kendisini Bulgaristan vatandaşı olarak tanıtan ve 20 yaşında olduğunu belirten Nurie İsmailoja ile tanıştı. 10 gün boyunca sanal alemde sohbet eden Okuroğlu ve İsmailoja evlenmeye karar verdi. İsmailoja, Okuroğlu’ndan Türkiye’ye gelebilmek için 2 bin YTL yol parası istedi. Bunun üzerine Okuroğlu da bankaya giderek, kadının verdiği hesap numarasına 2 bin YTL yatırdı.

Ancak daha sonra Amasya’ya gelmeyen İsmailoja’yinternet adresinden de ulaşamayan Mustafa Okuroğlu, dün savcılığa giderek şikayetçi oldu. Okuroğlu, “Onunla evlenecektik. Amasya’ya gelmek için benden 2 bin YTL yol parası istedi. Ben de gönderdim. Fakat kadın ortadan kayboldu. İnternet adresini de açmıyor” dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!