Emniyet'ten kredi kartı uyarıları

Güncelleme Tarihi:

Emniyetten kredi kartı uyarıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2008 14:03

İstanbul'da, “teşekkül halinde kredi kartı dolandırıcılığı yaptıkları” öne sürülen 6 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Aktaş tarafından yapılan açıklamada, bankaların ATM ve BTM cihazlarına düzenek yerleştirerek vatandaşların kart bilgilerini ve şifrelerini ele geçiren bir “şebeke” tespit edildiği bildirildi.


Aktaş, şebeke mensuplarının, vatandaşların kredi kartı bilgilerini kullanarak kopya kredi kartı ürettiği ve vatandaşları dolandırdığının belirlenmesi üzerine, 19 Temmuz 2008 tarihinde Bakırköy, Eyüp, Küçükçekmece ve Yalova'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 6 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Aktaş, operasyon kapsamında yapılan aramalarda 3 ATM düzeneği, 1 nüfus müdürlüğü ibareli mühür, 1 adet Türkiye Cumhuriyeti yazılı kaşe, 1 dizüstü bilgisayar, sahte bir pasaport, sahte bir sahte sürücü belgesi, üzerinde yazı ve fotoğraf bulunmayan bir kadın nüfus cüzdanı, 21 adet CD, 3 adet MSR206 kart kopyalama cihazı, 72 manyetik şeritli boş plastik kart, 1 adet ATM ve BTM'lerde kullanılan kart kopyalama cihazı, 26 adet ATM ve BTM düzeneklerinin hazırlanmasında kullanılan metal malzeme, 8 adet cep telefonu ve telefonlara takılı SIM kartlar ile 4 adet çeşitli bankalara ait POS cihazı ve 1 adet demir kesme makinesi ele geçirildiğini dile getirdi.

VATANDAŞLARA UYARI

Açıklamada, vatandaşların işlem yaptıkları sırada şifrelerini girerken elleri ile kapatmaları uyarısında bulunularak, işlem yapılmadan önce ATM ve BTM cihazının elle kontrol edilerek ilave edilmiş herhangi bir parçanın olup olmadığına dikkat edilmesi istendi.

Haberin Devamı


Vatandaşların kartlarını taktıkları giriş haznelerini de kontrol etmeleri gerektiği anlatılan açıklamada, işlem yaparken kimseden yardım alınmamasına özen göstermenin faydalı olacağı ifade edildi.

Haklarında “Suç işlemek için örgüt kurmak”, “Teşekkül halinde banka aracı kılınarak ATM ve BTM dolandırıcılığı” ve Resmi ve özel evrakta sahtecilik” suçunu işledikleri gerekçesiyle işlem yapılan şüpheliler, adliyeye gönderildi.

EMNİYETTE KAYITLARI VAR

Bu arada yetkililer, operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin benzer suçtan emniyette kayıtları bulunduğunu belirterek, “şebeke elebaşı” olduğu öne sürülen Nurettin Y'nin aynı suçtan tutuklu bulunduğu cezaevinden 2007'de firar ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı


Şebeke mensuplarının ATM ve BTM cihazlarına düzenek yerleştirmek için tatil günlerinin sabahları gibi vatandaşların dışarı çıkmadığı zamanları seçtiğini anlatan yetkililer, şebeke üyelerinin akraba olduğunu ve yakalanmamak için dışarıdan kimseyi içlerine almadığını kaydetti.

Yetkililer, şebeke tarafından dolandırılanların sayısının 968 kişi olduğunu ifade ederek, mağdurların belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!