Axess'ten STK'lara destek

Güncelleme Tarihi:

Axessten STKlara destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2008 16:21

Axess, gönüllü müşterilerinin Sivil Toplum Kuruluşları’na daha kolay ve güvenli bir şekilde bağışlarını yapabilmeleri için, Sosyal Yardımlaşma Platformu oluşturdu.

Axess, gönüllü müşterilerinin Sivil Toplum Kuruluşları’na daha kolay ve güvenli bir şekilde bağışlarını yapabilmeleri için, Sosyal Yardımlaşma Platformu oluşturdu. Axess kullanıcıları, 1 Ağustos 2008 itibariyle istedikleri miktarda bağışlarını tercihleri doğrultusunda tek seferde ya da otomatik talimat ile ister birikmiş chip paralarından ister kredi kartları limitlerinden yapabilecekler.

Bu destek platformundan Axess sahiplerinin yanı sıra Wings kullanıcıları da yararlanabilecek.

Axess Sosyal Yardımlaşma Platformu, Türkiye Kadın Girişimciler Dermeği (KAGİDER), Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı (ÇYDV), Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Tohum Türkiye Otizim, Açık Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği, Türk Kalp Vakfı, Bir Dilek Tut, Darülaceze, Darüşşafaka, Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ve Toplum Gönülleri Vakfı olmak üzere toplam 13 Sivil Toplum Kuruluşu ile bir araya gelinerek oluşturuldu.

Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, Akbank Kredi Kartları Bölüm Başkanı Mine Könüman ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri, düzenledikleri basın toplantısında, platforma ilişkin bilgi verdi.

Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, kurum ve kuruluşların gelecekte de yaşamlarını sürdürebilmek için, içinde bulundukları toplumun yaşam kalitesini yükseltmek, topluma, çevreye ve çalışanlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olduklarını söyledi.

Axess kredi kartının toplumsal fayda yaratmak amacıyla, sivil toplum kuruluşlarına destek vermek isteyen gönüller için bu platformu oluşturduklarını belirten Binbaşgil, Axess kredi kartı müşterilerinin, sağlanan bu imkanla, önceden belirlediği STK’lara her ay birikmiş olan chip paralarından belirledikleri bir bölümü aktarabileceklerini kaydetti.

Binbaşgil, Axess sahipleri chip-para dışında Axess ve Wings kartları üzerinden tek seferlik bağış yapabileceklerini, her ay belirledikleri tutarın kredi kartlarından alınarak tercih ettikleri Sivil Toplum Kuruluşuna aktarımının sağlanacağını söyledi.

Binbaşgil, sosyal yardımlaşma platformunun bireyler için tasarlandığına dikkat çekerek, Akbank’ın bu platformla gönüllü müşterilerinin yardımda bulunma istekleri için güvenli bir rahat bir ortam yaratıldığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!