Türk gence 12 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Türk gence 12 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2008 14:44

Almanya'da yaşlı bir adamı döverek ağır yaralayan Türk gencine 12 yıl hapis cezası verildi. Yunanlı arkadaşı ise 8.5 yıl hapis cezası aldı.

Haberin Devamı

Türk gence ağır ceza...

Almanya'nın Münih kentinde, Yunanlı arkadaşıyla birlikte bir yaşlı adamı döverek ağır şekilde yaralayan Türk  genci, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 21 yaşındaki Türk genci yetişkin yasasından yargılanırken, 18 yaşındaki Yunanlı genç ise çocuk yasasından yargılandı.

Münih Eyalet Mahkemesi, bir metro istasyonunda 76 yaşındaki emekli Almanı ağır yaralayan Serkan A. (21) cinayete teşebbüs suçundan gençlik yasasına göre 12 yıl hapis cezası alırken, 18 yaşındaki Yunanlı arkadaşı  Spyridon L, 8 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Dava sırasında Serkan A. ve arkadaşı, suçlarını itiraf etmiş ve dövdükleri Almandan özür dilemişlerdi.

Serkan A. ve Spyridon L, geçen yılın aralık ayında Noel tatili öncesinde bir metro istasyonunda, sigara içme yasağı olduğu için kendilerinden sigaralarını söndürmelerini isteyen emekli Almanı döverek ağır şekilde  yaralamışlardı.

Haberin Devamı

Olayın görüntülerinin bir güvenlik kamerası tarafından tespit edilerek yayınlanması nedeniyle bu olay Almanya'da büyük yankı ve infial uyandırmış, gençlerin işlediği şiddet olaylarıyla ilgili tartışmaları  beraberinde getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!