Hürriyet Treni, mola verdi

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Treni, mola verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2008 16:11

Kars’tan yola çıkan ‘Hürriyet Hakkımızdır.Tren Özgürlüktür’ treni, Kemah’ta mola verdi.

Haberin Devamı

Hürriyet Treni'nden fotoğraflar için tıklayın.... 

Erzincan’ın Kemah İlçesi'nde düzenlenen 12’nci Kemah Sultan Melik, Tarih, Kültür ve Spor Şenlikleri’ne katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, Hürriyet’in kuruluşunun 60’ıncı yıldönümü nedeniyle hazırladığı treni Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök gezdirdi. Bakan Yıldırım, ‘Hürriyet treni’nin anlamının büyük olduğunu belirterek, “İllerimizi adım adım dolaşacak, tren sevgisini, özgürlüklerin güzelliğini insanlarımıza tanıtacak” dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yanında TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) ait özel uçakla bugün saat 09.40’ta Erzincan’a geldi. AKP Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Vali Ali Güngör, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Güler, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç tarafından havalimanında karşılanan Bakan Yıldırım, kent merkezine hareket etti. İl Genel Meclis toplantısına bir süre katılan Bakan Yıldırım, karayoluyla Kemah İlçesi'ne geçti.

Kaymakamlık, Belediye ve İstanbul Kemahlılar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Kemah Sultan Melik, Tarih, Kültür ve Spor Şenlikleri'ne katılan Bakan Yıldırım, festivallerin sılayla gurbeti birleştiren önemli organizasyonlar olduğunu bildirdi. Kemah Festivali'nin İstanbul’da başlayıp Kemah’ta sürdüğünü anımsatan Bakan Yıldırım, bu etkinliklerin kardeşliğin, sevgi ve dostluğunun bir sembolü haline geldiğini dile getirdi.

‘HÜRRİYET TRENİ’NİN ANLAMI BÜYÜK

Belediye parkında festivalin açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ‘Hürriyet Hakkımızdır’ treniyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Hürriyet Treni'nin anlamı büyük. TCDD ile Hürriyet Gazetesi’nin birlikte gerçekleştirdiği bir organizasyon. Önemli mesajları var. Bu mesajlardan bir tanesi özgürlüklerin, insan haklarının uluslararası düzeyde tanındığı, kabul ettiği insan hakları evrensel beyannamesinin 60’ıncı yılı. Hürriyet Gazetesi'nin 60’ıncı yıldönümü. Ve bu önemli yıldönümü milletimin sevdası, kültürü, acı, tatlı, geçmişinin sembolü olan trenle birleştirerek hem ülkemize tren sevgisini artırmak, hem de özgürlükleri daha da geliştirmek. Ülkemizi demokrasinin derinleştiği, özgürlüklerin geliştiği bir döneme yeni bir çağa taşımak için başlatılan bu kampanyayı, bu güzel organizasyonun da bugün bizlerle buluşmuş olması festivale ayrı bir anlam katmaktadır. Hürriyet Trenimize ‘hoş geldin’ diyorum. Bundan sonra illerimizi adım adım dolaşacak, tren sevgisini, özgürlüklerin güzelliğini insanlarımıza tanıtacak, birçok etkinliklerde bulunacak.”

‘ENERJİ ALTYAPISINA 1 MİLYAR YTL KAYNAK AYIRDIK’

Doğudan batıya devam eden göçü durdurmak için iktidarın Köy-Des (Köyleri Destekleme) projesini başlattığını anlatan Bakan Yıldırım, “Bu yıl köylerdeki enerji ihtiyacını yani elektrik altyapısını iyileştiriyoruz. Çünkü vatandaşlarımız elektriği daha önce bir lamba ile aydınlatma için kullanıyorlardı. Artık köylerde TV, çamaşır, bulaşık makinaları var. İhtiyaçlar geliştikçe altyapı da yetersiz kaldı. Bunun için bu yıl elektrik altyapısının iyileştirilmesi içir 1 milyar TL kaynak ayırdık, aynı şekilde yolların asfaltlanması da devam ediyor” dedi.

TEK GÜNDEMİMİZ: HİZMET

Hükümet olarak tek gündemlerinin ‘hizmet’ olduğunu savunan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sizin hemşehriniz olarak, bu topraklarda doğmuş büyümüş, acı tatlı hatırası olan kardeşiniz olarak söylüyorum. Tek bir derdimiz var o da milletimize hizmet etmek. Çünkü bu yoksulluğu, bu çaresizliği yaşayanlardan biriyim. Burada yaşayıp, buraları terketmeyenlerin hizmetlerini yerine getirmek boynumuzun borcudur. Siz isteyeceksiniz, biz yapacağız. Biz bunun için varız, bizim bu ülkeye karşı sorumluluklarımız var. Hizmet edeceğiz, hizmet edeceğiz. Bunun dışında asla ve asla gündemimiz yok. Bazıları ‘AKP’nin gizli, ikinci gündemi var’ diyor. Burada açıkça ilan ediyorum: Tek bir gündemimiz var o da halka hizmettir. Çünkü halka hizmet etmek Hak’ka hizmet etmektir. Atatürk’ün dediği gibi ‘Millete efendilik yok, millete hizmet vardır.’ Millete efendilik sökmez, millete hizmet etmek lazımdır. İşte Atatürk’ün söylediği bu sözü kendimize rehber edinmişiz. Başta Başbakan olmak üzere ve onun ekibi olarak bizler, ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar, çağdaş uygarlık seviyesine çıkarıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Önemli olan hizmettir, sizin desteğinizdir, gerisi teferruattır.”

ÇOCUKLAR HIZLI TREN MAKETLERİNİ ÇOK SEVİYOR

İstanbul Kemahlılar Derneği Başkanı İhsan Boyalan tarafından şükran plaketi verilen Bakan Yıldırım, Kemah İstasyonu'na geçti. Bakan Yıldırım, ‘Hürriyet Hakkımızdır. Tren Özgürlüktür’ trenini Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’le birlikte gezdi. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’la hızlı tren maketinin bulunduğu vagonda maketleri inceleyen Bakan Yıldırım, “Çocuklar bunları çok seviyor” dedi.

Daha sonra hatıra defterini imzalayan Bakan Yıldırım, Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Direktörü Temuçin Tüzecan’ın hazırlayıp sunduğu programa AKP Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Vali Ali Güngör, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve ‘Hürriyet.com.tr’ Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge ile konuk oldu.

Yaklaşık 20 dakika süren program sonunda Temuçin Tüzecan, 20 Aralık 1955 doğumlu olan Bakan Yıldırım’a doğum günü yayınlanan Hürriyet’in birinci sayfasını hediye etti. Hürriyet’in 20 Aralık 1955 tarihli birinci sayfasında yer alan ‘19’ların parti kurması bugüne kaldı’ başlığını okuyan Bakan Yıldırım, tebessüm etmekle yetindi.

Kemah Belediye Parkı, internetevi, halk kütüphanesi, pansiyon, lise teknoloji sınıfı, TEDAŞ yeraltı sistemi açılışlarını yapan Bakan Binali Yıldırım, doğum yeri Refahiye İlçesi'ne geçti.

ÖZKÖK, FOLKLORCU DAVUT’U SEVDİ

Kemah’ta düzenlenen Sultan Melik Tarih Kültür ve Spor şenliklerinin bir bölümünü izleyen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, kendisine ‘Hoş geldin’ diyen 13 yaşındaki folklorcu Davut Afacan’a yakın ilgi gösterdi.
Ertuğrul Özkök, “Sizi ve Hürriyet Gazetesi’ni çok seviyoruz” diyen Davut Afacan’ı sevdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!