1 trilyonluk trafik levhası çalındı

Güncelleme Tarihi:

1 trilyonluk trafik levhası çalındı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 23, 2002 10:57

Karayollarında seyir güvenliğini sağlamak amacıyla dikilen ancak zaman zaman ''silahlı magandalar'' tarafından da hedef tahtası olarak kullanılan trafik levhalarına, şimdi de hırsızlar dadandı. İstanbul'da son 3 yılda otoyollarda bulunan trafik levhaları ve aydınlatma sistemlerinin çalınması sonucu devletin 1 trilyon liraya yakın zarara uğratıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Karayolları 17. Bölge Müdür Vekili Asım Öztürk, sürücüleri bilgilendirmek amacıyla özellikle kavşak ve yol ayrımlarına konulan ve üzerinde daha iyi görünmelerini sağlayan özel reflektif bir maddeyle kaplanan trafik levhalarının, yol güvenliği açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Öztürk, otoyollarda seyir yapan sürücülerin kavşak noktalarında bu levhalara göre kendilerini yönlendirdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Levha çalınınca sürücüye ihtiyacı olan mesaj verilemiyor. Bunun sonucu yolun yabancısı ve levhalara göre seyir yapan sürücü, kavşak notlarında ani hareketler yapmak zorunda kalıyor ve zaman zaman maddi hasarlı, ölümlü veya yaralanmalı trafik kazaları oluşuyor. Karayollarında bunun çok örneği var.''
   Â
DEÄžERÄ°NÄ°N YÃœZDE 5-10'UNA SATIYORLAR

Öztürk, daha önce çarpma ve kurşunlama gibi nedenlerle zarar görentrafik levhalarının son birkaç yıldır çalınmaya başlandığını belirterek, ''Birim fiyatı 150 ile 350 milyon lira arasında değişen alüminyum levhalar, değerinin yüzde 5-10'u gibi komik bir rakamla hurdacılara satılıyor. İstanbul'da son 3 yılda otoyollarda bulunan trafik levhaları ve aydınlatma sistemlerinin çalınması sonucu devletinuğradığı zarar yaklaşık 1 trilyon lira'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Öztürk, hırsızların aydınlatma sistemleri ile logar kapaklarına dazarar verdiklerini, iki direk arasında bulunan 50-100 metrelik bakır kabloların kesilerek çalındığını bildirdi. Hırsızlıkları önlemek için ek masraf yapıp levhaların kaynaklarca direklere tutturulduğunu, buna rağmen hırsızların demir makaslarla bunları keserek çaldığını ifade eden Öztürk, ''Her türlü önlem alınmasına rağmen hırsızlarla başedemedik. Bu işin organize bir grup tarafından yapıldığını düşünüyoruz'' dedi.

Asım Öztürk, hırsızlıkların önlenmesi için Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istediklerini, ancak buna rağmen hırsızlıkların süregeldiğini ifade ederek, vatandaşların bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi.
   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!