Federasyon 200 bin lirada ısrarlı

Güncelleme Tarihi:

Federasyon 200 bin lirada ısrarlı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2002 16:55

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, federasyon olarak 200 gram ekmeğin 200 bin liradan satılması konusunda ısrarlı ve kararlı olduklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Balcı yaptığı yazılı açıklamada, buğday ve hububat fiyatları ile buna bağlı olarak sürdürülen un fiyatlarındaki artışların masaya yatırıldığı toplantının Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp başkanlığında yapılarak, gerekli önlemlerin alınacağını kaydetti.

Bu önlemler ışığında ekmeğin 200 bin liradan satılmasında kararlı olduklarının altını çizen Balcı, ''Ancak bu kararlılık, buğday ve un fiyatlarındaki artışın, alınacak önlemlerle sabit kalacağı durumunda geçerlidir'' dedi.

Bu durumun aksi halinde fırıncı esnafının zor durumda kalacağını savunan Balcı, ekmek üreticileri olarak bu konuda Bakanlığın alacağı kararları ve önlemleri beklediklerini ifade etti. 

Balcı, açıklamasında şunları kaydetti:

''Bilindiği üzere Ekim 2001 tarihinden bu yana her ay akaryakıt ve diğer ürünlere gelen zamlar karşısında fırıncı esnafımız, halkımızın temel gıda maddesi olan ekmeğe tüm zorluklara rağmen yaklaşık 10 aydır zam yapmamıştır.

Ancak bu sıkıntılı dönemin sonunda Temmuz 2002 itibariyle piyasada tüketilen bir çuval unun fiyatı 18 milyon liradan 28-30 milyona çıkartılmış ve yaklaşık yüzde 60 zam yapılmıştır.''

Balcı, Fırıncılar Federasyonu olarak ülke çapında başlatılan dar gelirli vatandaşlara, daha kaliteli ekmeği daha ucuz fiyata satma çabalarının devam ettiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!