SPAM tehlikeli boyutlarda!

Güncelleme Tarihi:

SPAM tehlikeli boyutlarda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2008 10:01

Geçtiğimiz hafta bilgisayarlar tarafından gönderilen SPAM sayısı üçe katlandı!

Haberin Devamı

Marshal güvenlik raporuna göre geçtiğimiz hafta kötü niyetli SPAM posta sayısında üç katlık bir artış yaşandı. Firma bu artışın nedenini Srizbi botnet ağına bağlıyor. Bu ağın şu anda dünyada dönen SPAM mesajlarının yüzde 46 gibi dev bir bölümünden sorumlu olduğu biliniyor.

Normalde günlük aktarılan SPAM mesajların sadece yüzde 3'ü kötü niyetli kodlar içeriyor. Ancak geçtiğimiz haftadan itibaren bu sayı bir anda artarak yüzde 9.9 gibi bir rakama erişti.

Kötü niyetli SPAM kategorisine amacı reklam yapmak veya bir ürünün servisi tanıtmak olmayan, bunun yerine gittiği bilgisayara virüs veya Truva atı bulaştırmayı hedefleyen postalar giriyor.

Genelde ücretsiz porno site erişimi veya bir arkadaşınızdan gelen bir tebrik kartı görünümünde olan bu mesajlara tıkladığınızda gidilen link'teki web sitesi bilgisayarınıza zararlı yazılımı kurmaya çalışıyor. Deneyimsiz bir kullanıcı bu kodun bilgisayarına girmesine izin verdiğinde onun bilgisayarı da SPAM yayan bir zombi bilgisayara dönüşüyor ve kötü niyetli SPAM trafiğinin artmasına katkıda bulunuyor. Bu SPAM sistemini kontrol edenler zombi bilgisayarların yolladığı bilgileri kimlik hırsızlığından dolandırıcılığa kadar bir çok amaç için kullanılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!