Beş yıllık klasik otomobil macerası

Güncelleme Tarihi:

Beş yıllık klasik otomobil macerası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2008 00:00

Kızı Seher’in Bilkent Üniversitesi İngilizce Mütercim-Tercümanlık Bölümü’ne başladığı yıl, Recep Kumsel de satın aldığı 1957 Chevrolet’yi, orijinaline sadık kalarak restore etmeye başladı. Aradan geçen beş yılda kızı Seher mezuniyete ulaşırken, baba Recep Kumsel de aracın restorasyonunu tamamladı ve kızının mezuniyet arabası olarak kullandı.

"BAŞKENT Prensi" olarak ün salan 1957 Chevrolet’sinin restorasyonuna, kızı üniversiteye girdiğinde başlayan Recep Kumsel, şimdilerde iki mutluluğu bir arada yaşıyor. Yıllardır üzerinde çalıştığı arabasının tamirini bitirdikten sonra oğlunun düğününde gelin arabası yapan Kumsel, şimdi de kızı Seher Kumsel’in mezuniyet arabası olarak arabasını hazırladı.

Kumsel’in klasik Amerikan arabalarına tutkusu, gittiği yurtdışı eğitimlerinde, evlerin garajlarında gördüğü klasiklerle başlamış.Mesleği gereği birçok ülkeye göreve giden Kumsel, klasik araba sevgisini şöyle anlatıyor:

"Geçen sene düğün arabası yaptık, bu sene kızımın mezuniyet arabası oldu. Bu benim için çok büyük bir mutluluk. Biz bunu, kızımla beraber başardık."

Mezuniyet sevinci yaşayan Seher Kumsel ise, küçüklüğünden beri klasik arabalara ilgisi olduğunu ve bu konuda babasından etkilendiğini belirterek şöyle diyor:

"Ağabeyim de ben de küçüklüğümüzden beri klasik arabalara meraklıyız. Babamla zaman zaman araba mezatına gideriz. Gençler, klasik arabalara pek meraklı olmuyor, daha lüks arabaları tercih ediyorlar. Bu klasikler, teknolojinin aslında nereden nereye geldiğini gösteriyor. Dışarıdan bakıldığında arabalar hep birbirinin aynı; ama böyle bir arabayla özellik kazanıyorsunuz. Mesela babam beni bu arabayla okula bıraktığında çok dikkat çekiyordum."

Şimdilerde bir şirket kurmak istediğini anlatan Recep Kumsel, insanların mutlu günlerine arabalarıyla eşlik etmek istediğini söylüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!