Türk hacker'lar durmuyor

Güncelleme Tarihi:

Türk hackerlar durmuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2008 11:52

Photobucket.com'a girmek isteyenler, fotoğrafları yerine Türkçe bir mesajla karşılaştılar.

Haberin Devamı

Popüler fotoğraf paylaşım sitesi Photobucket, geçtiğimiz Salı günü bir DNS hack saldırısının hedefi olmaktan kurtulamadı. Siteye girenler, bir süreliğine farklı bir sayfaya yönlendirildiler ve karşılarında Türkçe bir mesaj buldular.

Türk hacker'lar tarafından hack'lenen Photobucket, yaptığı açıklamada saldırı kelimesini kullanmamayı tercih etti. Açıklama özetle şu şekilde:

Salı günü öğleden sonra tarayıcısına Photobucket.com yazan bazı kullanıcılarımız, DNS hosting servisimizdeki bir sorun nedeniyle farklı bir sayfaya yönlendirilmiştir. Bu sorun birkaç saat içinde çözülse de, bazı kullanıcılarımız çözümden sonra da bir süre siteye erişememiştir. Bu durum ortaya çıkan sorunun yapısından kaynaklanmıştır. Bilinmesi gereken, sorunu sadece bazı kullanıcılarımızın yaşamış olduğu, bu sırada şifrelerin, fotoğrafların ve diğer kişisel bilgilerin hiçbir şekilde zarar görmediğidir.

Haberin Devamı

Bu açıklamaya rağmen, Photobucket forumlarında sitenin Türk hacker'lar tarafından hack'lendiği açık seçik ortaya çıktı. Kullanıcıların DNS sorunu açıklamasını pek tatmin edici bulmadıkları, gönderilen mesajlardan da net bir biçimde anlaşılabiliyor. Resmin üzerine tıklarsanız, kullanıcıların Photobucket.com'a girmek istediklerinde karşı karşıya kaldıkları görüntüye ulaşabilirsiniz.

Photobucket'ın açıklaması, güvenlik bloglarında da pek tatmin edici olarak karşılanmadı. Hatırlanacağı gibi benzer bir saldırı, geçtiğimiz ay da Comcast'e düzenlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!