Avrupa'da radyasyon alarmı

Güncelleme Tarihi:

Avrupada radyasyon alarmı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2008 11:59

Avrupa Komisyonu, Slovenya'da bir nükleer santralde bir sorun meydana geldiğini duyuran bir uyarı yayınladı.

Haberin Devamı

Komisyon'un uyarısında, Sloven yetkililerin, ülkenin güneybatısında bulunan Krsko Santrali'nin soğutma sisteminde sorun olduğu konusunda kendilerini bilgilendirdikleri belirtildi.

Açıklamada, santralın güvenli kapatma prosedürünü uyguladığı ve ilk etapta çevrede saptanan bir sızıntı olmadığı kaydedildi.

SLOVENYA: “TEHLİKE YOK”

Slovenya Nükleer Güvenlik İdaresi Başkanı Andrej Stritar imzasıyla yayınlanan bir açıklamada, ülkedeki tek nükleer reaktörün, su sızıntısının ardından kapatıldığı, halk ya da çevre için herhangi bir tehlike bulunmadığı bildirildi.

Açıklamada, Krsko Santrali'ndeki reaktörün, teknisyenlerin sorunu ortaya çıkarmalarının ardından yavaşça kapatılmaya başlandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Dün öğleden sonra meydana gelen sızıntının çevreye bir etkisi olmadığı ve olmasının da beklenmediği kaydedilen açıklamada, çalışanların ya da civarda bulunanların da olaydan etkilenmedikleri belirtildi.

ÇEVREDE YAŞAYANLAR ENDİŞELİ 

Avrupada radyasyon alarmı

Slovenya'nın, olayı Avrupa Birliği ülkelerine de bildirdiği kaydedildi.

Ancak bu açıklama, çevrede yaşayanları pek de rahatlatmadı. Avrupa Komisyonu'nun hemen uyarı duyurusu yayınlaması da çevre sakinlerini iyice endişeye sevketti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!