Fortis ve Yapı Kredi, kredi kartında işbirliğine gitti

Güncelleme Tarihi:

Fortis ve Yapı Kredi, kredi kartında işbirliğine gitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2008 12:03

Fortis ve Yapı Kredi Bankası arasında kredi kartında işbirliğine yönelik ortak çalışma tamamlandı. Fortis İdeal Kart, Fortis Worldcard’a dönüştü.

Kredi kartları pazarında yaşanan bu işbirliği ile Worldcard sayısı yaklaşık 8 milyona ulaştı. Fortis’in hizmet verdiği bir milyonu aşkın İdeal Kart kullanıcısı bundan böyle Worldcard’ın üye işyerlerinde sunduğu olanaklarından yararlanabilecek.

“KREDİ KARTI PAZARINDA ZATEN BİR KONSOLİDASYON VAR”


İşbirliğine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Yapı Kredi Bankası Kredi Kartları ve Tüketici Kredileri Yönetimi Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, World olarak 20 yıldır kesintisiz bir biçimde sektörde hem kart adetleri hem de alışveriş ciroları bazında lider olduklarını söyledi. Bugün 7 milyonu aşkın kullanıcısı, 200 bine ulaşan üye işyeri ile çok büyük bir platformu yönetmeye devam ettiklerini belirten Somer, “Bugünden itibaren World’ün üye işyeri ağından ve pazarlama faaliyetlerinden Fortis’in müşterileri de faydalanmaya başlayacak. Bu işbirliği yalnızca kart kullanıcıları açısından değil, perakende dünyası ve her iki kurum açısından da önemli kazanımlar sağlayacak. Bir yandan daha büyük bir kitlenin yaratacağı alım gücünü daha kazançlı kampanyalar için kullanırken diğer taraftan işletme ve pazarlama yönetimi gibi maliyetleri birleştirerek tasarruf yaratmış olacağız. Bu durumun kredi kartları pazarının daha sağlıklı ve verimli bir biçimde büyümesi için önemli bir fırsat oluşturacağına inanıyorum” diye konuştu.

Somer, Yapı Kredi’nin word ile şu anda çok büyük bir pazarlama ve alışveriş platformunu yönettiğini, ölçek ekonomisi ve tasarruf açısından ve pazarın daha hızlı gelişimi açısından bu işbirliği çok önemli olduğunu vurguladı. “Bu işbirliği perakende sektörünün gelişimi açısından da çok önemli” diyen Somer, bankaların toplam 38.5 milyon kredi kartı bulunduğunu, bunun yüzde 85 altı büyük bankaya ait olduğunu ve yüzde 75’inin de 4 bankada bulunduğunu kaydetti. Somer, “Bu rakamlarla kredi kartı pazarında zaten bir konsolidasyon oluştu. Bu işbirliğinin de bu çerçevede ele alınması gerekir” dedi.

“KREDİ KARTLARINDA AGRESİF VE İDDİALI OLACAĞIZ”

Fortis Perakende Bankacılık Grubu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Mendi de, Yapı Kredi Bankası ile yaptıkları anlaşmanın, bireysel bankacılık alanında sergiledikleri performansın devamı niteliğinde olduğunu söyledi. Artık İdeal Kart sahipleri Worldcard’ın üye işyerlerinde sunduğu tüm imkanlardan yararlanacaklarını belirten Mendi, “Avantajlı alışveriş edebilecekleri mağaza ve dükkan sayısı katlanarak artacak. Müşterilerimiz Fortis Worldcard’ı her fırsatta kullanmak isteyecekler. Fortis ve Yapı Kredi Bankası arasındaki bu işbirliği kredi kartı sahiplerine sağlayacağı sayısız avantajın yanı sıra ülkemizin kredi kartı pazarında başlattığı yeni dönem açısından da büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Mendi, kaynakların daha verimli kullanılmasını ve kredi kartı müşterilerine yüksek kaliteli hizmet sunulmasını sağlayan bu modelin, sektörün güçlü bir şekilde büyümesine ciddi destek sağlayacağını kaydetti. Mehdi, şöyle konuştu:

“Bu işbirliği bugün itibariyle başlıyor, böylece Fortis Bank olarak perakendecilik bankacılığındaki atağımızı başlatmış oluyoruz. Bundan böyle kredi kartlarında da agresif ve daha iddialı olacağız. Kredi kartları pazarında taksit ve perakendeciye sağlanan avantajlar belirleyici oluyor. Ölçek ekonomisini açısından böyle bir işbirliği gerekiyordu. Müşteriye çok daha fazla avantaj sağlama imkanı ortaya çıktı. Eskiden 1 milyona aşkın kredi kartıyla perakende sektörüne girerken işbirliğiyle birlikte, 8 milyonu aşkın perakende sektörüne gireceğiz ve pazarlama açısından büyük üstünlük elde edeceğiz.”

Mendi, kredi kartı pazarında büyük bir potansiyel bulunduğunu, gerek kişi başına satış, gerekse kart oranı açısından pazarda daha gidecek çok yol olduğunu ifade ederken, “Bu nedenle pazarı hep beraber büyütmemiz gerekiyor. Bu işbirliğiyle sadece perakende sektörüyle ilgili değil, farklı konularda da işbirliğine gireceğiz. Her iki banka için de önemli avantajlar sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!