İnternetten dolandırdılar

Güncelleme Tarihi:

İnternetten dolandırdılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2008 11:49

İstanbul'da, bir şirketin banka hesabındaki paraların internet üzerinden başka hesaplara aktarılarak çekilmesine ilişkin gözaltına alınan 3 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir şirketin banka hesabındaki 26 bin YTL'nin internet üzerinden başka hesaplara aktarılarak çekildiği yönündeki şikayet üzerine çalışma başlatan Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, banka kartları ile otomatik para çekme makinelerinden işlem yapıldığı anlaşılan şüpheliler T.Ü, M.U. ve A.A'yı gözaltına aldılar.

Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerin, “arkalarında şifreleri yazılı olan banka kartlarını daha önce kaybettiklerini, dolandırıcılık olayıyla bir ilgileri bulunmadığını” anlattığı öğrenildi. Bakırköy ve Küçükçekmece adliyelerine sevk edilen şüpheliler, serbest bırakıldı. Polis yetkilileri, bu olay dışında, genel olarak, internet üzerinden banka hesaplarına girerek dolandırıcılık yapan kişilerin, aktarılan paraları çekmek için özellikle güvenlik kamerası bulunmayan ve civarında MOBESE kamerası olmayan otomatik para çekme makinelerini (ATM) tercih ettiğini dile getirdi.

Mağdurların banka hesaplarına giren dolandırıcıların yakalanmamak için bu hesaplardaki parayı değişik hesaplara aktardığını belirten yetkililer, bu kişilerin ayrıca ortalama 500 YTL karşılığında bazı kişilerden banka kartlarını aldıklarını ifade ettiler.

Yetkililer, dolandırıcıların, kartlarını aldıkları kişilere “Size bir şey olmaz, bize biraz zaman verin, daha sonra polise gidip 'kartımız kayboldu' dersiniz” şeklinde yol gösterdiklerini ifade ederek, son operasyonda ise böyle bir yol izlendiğine ilişkin tespitleri bulunmadığını anlattılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!