Cevap veriyorum

ANTALYA Falez Hotel Olympos Disco çalışanları adına sevgili Elif Çağla Ural ve Gülay Kaya. Beni okumak için gazeteyi çekiştirmekten bıktıysanız hepiniz birer Hürriyet alın olsun bitsin.

Hem sizin haberiniz yok galiba, ben her bir Hürriyet için ayrı bir yazı yazıyorum. Okuduktan sonra değiş tokuş edersiniz gazetelerinizi. (Pembe yalanların bir sakıncası yoktur. Hem ben kendim için değil, gazetem için atıyorum.)

* * *

Adana'dan Buğra Bağış,

Sana bir tavsiyem var. Hemen dışarı çık, en yakın kitapçı dükkánına git. Piyasada çok güzel fıkra kitapları var. Karadeniz'den mi istersin dünyadan mı? Çeşit çeşit. Hele internet... Fıkra kaynıyor.

Bense köşemde fıkraya yer veremem. Sonra ‘‘Kifayetsiz kadın fıkrayla köşesini dolduruyor’’ derler.

* * *

İstanbul'dan Yıldız,

Sonunu güzel bağlamışsın; evet, hayat güzel, savaşmak da...

Ayakta kalabilmek için boğuşman gerektiği meselesine gelince... Çoğumuz aynı durumdayız. Çalışmadığımız gün ‘‘pat’’ diye yerdeyiz.

Ama benim için böylesi daha hayırlı. Çünkü benim hazırı bulunca yan gelip yatmaya temayülüm var. Mecazi anlamda değil. Basbayağı yorganın altında yatmayı kastediyorum.

Eğer çalışmam icap etmeseydi yattığım yerde sadece yiyip içip kitap okuyarak geçirebilirdim günlerimi. Ve şimdiye kadar çoktan çatlayıp gitmiştim.

* * *

Almanya'dan Necmi İkizoğlu,

Biraz da siz ‘‘Almancılar’’ı kalemime dolamayı iyi aklıma getirdin de pek fazla tanımıyorum sizi.

Bana üç beş kelime yazarsan... Orada neler olduğuyla ilgili... Ben onu bir köpürtürüm ki sen bile ‘‘Vay be neler oluyor hayatta!’’ dersin.

* * *

Balıkesir'den Çiler,

Ayol sen deli misin?

Bekár ve 24 yaşında olmaktan nasıl memnun olmaz insan? Hem de bu ülkede.

Evli ve 44 yaşında olmayı mı tercih ederdin?

O günler de gelir merak etme. Göz açıp kapayıncaya kadar geçer zaman. Bakkal senin dükkána girdiğini 45 dakika sonra fark eder de ‘‘Ne istedin abla?’’ derken yüzüne bile bakmaz.

Bankadaki memur arkandaki çıtırın işini senden önce görür, sen de ‘‘Oh! Ne mutluyum, seks objesi olmaktan çıktım’’ diye sevinirsin.

A kızım,

Bu erkek kısmının değişmesi değil senin gençlik dönemine, torununun torununa bile yetişmez. Hatta dünyanın sonuna kadar böyle gider.

Bu duruma sızlanmak yerine eğlenmene bak. Misal, seni potansiyel verici olarak görenlere sen de öyleymişsin gibi davran. Kedi fareyle oynar gibi oyna. Son dakikada döneklik et, eşekten düşmüş gibi olsunlar.

* * *

Ankara'dan Halim,

Gönderdiklerinden iki tanesini köşeme alıyorum:

Çeşitli Eleman

Çiftlikte çalışacak

bay/bayan elemanlar.

550 kişi.

Şahsen müracaat: TBMM

Part-Time boş zamanlarını

değerlendirecek, işlerini evde

veya ofiste yürütebilecek

60-70 yaş arası emekliler

ücret dolgundur.

Müracaat: TBMM

Kusura bakma Halim'cim en iyilerini almadım buraya.

Ben değil ama şarkıcı arkadaşlarımın çoğu yapardı bunun benzerini. Kendisini dinlemeye gelen meslektaşının sesi daha iyiyse sahneye davet etmezdi. Çok mecbur kalırsa da şarkının zorlanılacak kötü bir yerinde uzatırdı mikrofonu ağzına.

Orada yapmadım ama burada yapıyorum işte. Senin benden üstün performansını buradan duyuracak kadar enayi değilim Halim'cim.


MIŞ-MUŞ


Erkeğin orgazmı kadınınkinden kısa sürüyormuş.

Onlar sürümden kazanıyorlar.

Ecevit ‘‘Mesut Bey beni şaşırttı’’ demiş.

Adetidir, bizi de şaşırtmıştı.

Demet Akalın'dan ayrılan İbrahim Kutluay Demet Şener'le aşk yaşıyormuş.

E, dili alışmış bir kere adamcağızın.

Tayyip Erdoğan partisini cumaya yetiştirmeye çalışıyormuş.

Hayırlı güne yetiştirmeye çalıştıklarına bakmayın, aslında ‘‘laik’’ler.
Yazarın Tüm Yazıları