Sanal alem: Gerçeğin ta kendisi

Güncelleme Tarihi:

Sanal alem: Gerçeğin ta kendisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 00:00

Haberin Devamı

Onpunto.com'da açacağınız ücretsiz blog sayfanıza yazacağınız yazılardan seçmeler her sayımızda bu köşede.

"Sanal" sözcüğü neredeyse hakaret etmek için kullanılıyor artık. "Alem sanal olmuş", "Ben seni gerçek sanmıştım, sen de sanal çıktın, yalan çıktın" gibi... Bunu yaparken, sanal alemdeki insanlar kendilerini de küçümsemiş oluyorlar. Bunca vakit geçirdiğin bir yeri aşağılamaya neden bu kadar meraklı olursun ki?

"Sanal alem" dediğimiz yer insandan bağımsız, kendiliğinden olmuş, birden vücut bulmuş değil. Üstelik varolabilmek ve bunu sürdürebilmek için de insana muhtaç. Hal böyleyken, "sanal"ın "sahte"nin eş anlamlısı gibi kullanılmasını hakikaten sindiremiyorum.

Eğer siz de benzer düşüncedeyseniz, Onpunto.com blog yazarlarından İsmail Hakkı Cengiz’in "Sanal alem, ruhlar alemi" başlıklı yazısını mutlaka okumalısınız. Cengiz, sanal alemin neden aslında gerçek alemin ta kendisi olduğunu anlatan yazısında bakın ne diyor:

"Ekrandaki -sanal- düşüncelerin altına kendi düşüncelerimizi ekliyoruz. O görüşler, düşünce -ruh- bağını daha kuvvetli hale getiriyor. Bu kadar emek ve zaman harcadığımız, düşüncelerimizin buluştuğu, ruhlarımızın etkileşime girdiği bir ortama nasıl "sanal ortam" deriz?"

"Girenin bir daha çıkamadığı" bu alem hakkında şimdiye dek okuduğum en iyi yazılardan biri olan ve blog yazarı İ. Hakkı Cengiz’in "Size ruhumun kapılarını açtım" diyerek bitirdiği bu yazının tamamını insanca.onpunto.com adresinde okuyabilirsiniz.

Ve spam yani istenmeyen e.postalar bir blog yazarını isyan ettirdi! "İstenmeyen tüy", "keçinin sevmediği ot gibi" burnumuzun dibinde biten bu e.postalara BeranUzer şöyle isyan ediyor:

"Yapacak olduktan sonra, diyetin bir sürü yolu var. Hem her gün zayıflama hapı reklamı göndererek bana zoraki diyet hatırlatıpÊsinirlerimiÊbozma hakkını kim verdi size? Yok "kontör kazanacaksınız", yok "MSN’den sizi kim silmiş". Sonu yok mu bunların, bıkmadınız mı göndermekten?Ê"

BeranUzer, yazısında istenmeyen e.postaların tarihçesini de anlatıyor. Bu işi yapmaya ilk başlayanların gönderecekleri binlerce e.posta adresini tek tek yazmak zorunda oldukları gibi ilginç bilgiler de içeren "Spam mıdır nedir başımın belası" başlıklı bu yazıyı beranuzer.onpunto.com’dan okuyabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!