Botaş'a ait petrol boru hattından petrol çalmışlar

Güncelleme Tarihi:

Botaşa ait petrol boru hattından petrol çalmışlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 15:50

Batman'da polis tarafından düzenlenen ve “Kelepçe 72” adı verilen operasyonda, BOTAŞ'a ait petrol boru hatlarından hırsızlık yaptıkları öne sürülen 14 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Batman Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, boru hatlarından ham petrol hırsızlığı yaptıkları tespit edilen bir şebekeye karşı operasyon düzenlendi.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yaklaşık 4 ay sürdürülen ve “Kelepçe 72” adı verilen operasyonda, 2 kişi kullandıkları tankerlerle suçüstü yakalandı. Söz konusu tankerlerde ele geçirilen yaklaşık 17.5 ton ham petrole el konulurken, sorgulamalarının ardından adli mercilere sevk edilen 2 kişi tutuklandı.

Tutuklanan 2 kişinin ifadeleri doğrultusunda operasyon genişletildi. Suç örgütü içerisinde bulundukları ve ham petrol hırsızlığı eylemlerini gerçekleştirdikleri öne sürülen zanlılara yönelik Batman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep ve Şırnak'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında, K.B, Y.D, T.Y, N.A, R.Ç, E.T, M.Ş.A, M.B, M.E, S.E, A.İ, H.Y, E.Y ve V.Ö. gözaltına alınırken, olayla ilgili halen 2 kişi aranıyor.
Yakalananların iş yeri ve evlerinde yapılan aramalarda, 2 kelepçe, 2 vana, çok sayıda kelepçe takmada kullanılan alet, ham petrol hırsızlığında kullanılan botlar, tulumlar ve giysiler, 1 şişe ham petrol numunesi, 2 araç plakası, 1 boş motorlu araçlar tescil belgesi, 2 akaryakıt dağıtım şirketine ait kullanılmamış plastik mühür, 3 miktarı ve alıcısı belirtilmeden düzenlenmiş borçlu senedi ele geçirildi.


Gözaltına alınan zanlıların Diyarbakır'da 3, Şanlıurfa'da 2, Mardin'de 1, Şırnak'ta 1 ve Batman'da 1 olmak üzere toplam 8 defa boru hatlarından hırsızlık girişiminde bulundukları, bu olaylardan 4'ünde hırsızlık işlemini gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Gözaltına alınan 14 kişi sorgulamalarının ardından “suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, boru hatlarından ham petrol hırsızlığı yapmak, haksız kazanç elde etmek ve akaryakıt kaçakçılığı yapmak” suçlarından adli mercilere sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!