Bölgesel petrol kirliliği müdahale tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Bölgesel petrol kirliliği müdahale tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 10:22

İzmit Körfezi'nde meydana gelebilecek olası bir deniz kazası sonucu petrol kirliliği zararının en aza indirilmesi amacıyla 26-27 Mayıs tarihlerinde “Bölgesel Petrol Kirliliği Müdahale Tatbikatı” yapılacak. Tatbikat senaryosuna göre rıhtıma çarpacak gemiden sızan petrol ile mücadele edilecek.

Haberin Devamı

Denizcilik Müsteşarlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, petrol ve diğer zararlı maddelerden kaynaklanan kirliliğe hazırlıklı olma ve müdahale ile ilgili tatbikatları planlama görevi verilen Müsteşarlık, bu yıl 2 Bölgesel Petrol Kirliliği Müdahale Tatbikatı yapacak.

TANKER RIHTIMA ÇARPACAK

26-27 Mayıs tarihlerinde, İzmit Körfezi'ndeki Tüpraş Rafinerisi'nde gerçekleştirilecek olan “Bölgesel Petrol Kirliliği Müdahale Tatbikatı”nın ilk gününde Çevre ve Orman Bakanlığı ile Denizcilik Müsteşarlığı'ndan uzmanlar katılımcılara brifing verecek.


İkinci gün ise oluşturulan tatbikat senaryosuna göre, bir petrol gemisinin rıhtıma çarpması sonucunda körfeze petrol sızacak. “Petrol kirliliği sinyali”nin verilmesinin ardından, İzmit Körfezi'ndeki kıyı tesisleri ve Tüpraş Rafinerisi sızan petrolün yayılmasını ve belirlenen hassas alanlara zarar vermesini engellemek için denize bariyer ve yağ temizleyici malzemeler serecek.

Haberin Devamı

İzmit Körfezi'ndeki kıyı tesisleri çalışanlarının katılacağı tatbikatı, Derince Mülki İdare Amirliği, oluşturulacak kriz merkezinden yönetecek.

SEMİNER

Tatbikattan önce, 13 Mayıs 2008 tarihinde, Tüpraş Rafinerisi Eğitim Salonunda “Petrol Kirliliğine Acil Müdahalede Kullanılan Ekipmanlar” semineri yapılacak. Bu seminerde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından eğitim sunuları yapılacak ve Tüpraş bünyesindeki konu ile ilgili ekipmanlar sahada tanıtılarak kıyıdan denize bariyer serilecek.


Bu yıl içinde planlanan bölgesel tatbikatlardan ikincisi, Eylül ayında İskenderun Körfezi'nde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!