Faciadan kıl payı

Güncelleme Tarihi:

Faciadan kıl payı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2002 12:22

Tüpraş yakınlarında bulunan Akçagaz LPG Dolum Tesislerinde sabah saatlerindeki patlamayla başlayan yangın büyük paniğe neden oldu. Halkın korkuyla evlerini terkettiği yangın, büyük bir faciaya yol açmadan söndürüldü.

Haberin Devamı

Akçagaz dolum tesislerindeki yangında, tesiste çalışan 2 kişi, zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırıldı, personelden 3 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Kocaeli Vali Vekili Ümmet Kandoğan, Körfez İlçesi’ndeki Akçagaz LPG Dolum Tesislerindeki yangının söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarına başlandığını bildirdi.


Vali Vekili Kandoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangındacan kaybı olmamasının sevindirici bir durum olduğunu söyledi. 


Yangın başlangıcından itibaren İl Kriz Merkezi’nin yönlendirmesiyle çevre il ve ilçe belediyelerinin yanı sıra sanayi tesislerinden de su ve köpük sıkan araçların bölgeye sevk edildiğini belirten Kandoğan, şöyle konuştu:

“Yangının söndürme çalışmalarına üst düzeyde katkı sağlayacak helikopterler, Orman Bakanlığı ile kurulan temas sonucu bölgeye sevk edildi. Karadan ve havadan yapılan çalışmalarda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Soğutma çalışmaları da devam etmektedir. Söndürmeçalışmalarına, Orman Bakanlığı’nın ve askeriyeye ait helikopterlerin katkısı büyüktür. Büyük bir facianın önlenmesi nedeniyle sevinçliyiz.” 


Vali Vekili Ümmet Kandoğan, yangının başlamasıyla birlikte bölgede bulunan 5 bin civarında vatandaşın, kendi imkanları, güvenlik güçleri ve belediye ekiplerinin yardımıyla tahliye edildiğini, ancak bu sırada meydana gelen sıçrama sonucu 10 evin üst katlarının kullanılmaz hale geldiğini bildirdi. 


“VATANDAŞLAR EVLERİNE DÖNEBİLİR”

Haberin Devamı

Kandoğan, Körfez Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen çalışma sonucu bölgede tehlikenin ortadan kalktığını ve ayrılan vatandaşlara da geri dönebilecekleri konusunda duyuru yapıldığını kaydetti. 

Kandoğan, yangının başladığı saatten itibaren İstanbul Haydarpaşa’dan durdurulan tren seferlerinin de saat 12.00’den itibaren normale döndürüleceğini açıkladı. 
   

TESİSLERDEKİ SOĞUTMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
   
Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki AkçagazDolum Tesisleri'ndeki soğutma çalışmaları tamamlandı.  

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, İzmit Büyükşehir Belediyesi, civar il ve ilçe belediyelerin yanı sıra sanayi tesislerine ait itfaiye ekipleri ile helikopterlerin katıldığı söndürme çalışmalarının ardından başlatılan soğutma çalışmaları, saat 17.30 sıralarında sona erdi.  

Haberin Devamı

Toplam 8,5 saatlik çalışmanın ardından ekipler birimlerine geri dönerken, tesislerde enkaz kaldırma çalışması başlatıldı.  

Akçagaz Dolum Tesisleri'nde, bir tankere LPG transferi sırasında gaz sıkışması sonucu sabah 08.02 sıralarında patlama meydana gelmiş, buna bağlı olarak da yangın çıkmıştı. Bölgedeki evler boşaltılarak, halk daha güvenli yerlere nakledilmiş, ardından söndürme çalışmalarınabaşlanmıştı.  

Olay sırasında yaralanan tesislerin Orhan ismindeki bekçisi ile bir tanker şoförü, önce SSK Kocaeli Hastanesi'ne kaldırılmış, ardındanİstanbul'a sevk edilmişti.  

Toplam 800 ton LPG depolama kapasitesine sahip olan ve tanklarında400 ton civarında LPG bulunduğu öğrenilen tesislerde, toplam zararın 3trilyon lira civarında olduğu bildirilmişti.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!