TüpraÅŸ'ta patlama

Güncelleme Tarihi:

Tüpraşta patlama
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 28, 2002 10:02

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Tüpraş tesislerinin yakınında bulunan Akçagaz LPG dolum tesislerinde yangın çıktı. Kocaeli Valiliği, tesislerdeki yangının söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarının başladığını bildirdi. Yangında, tesiste çalışan 2 kişi, zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırıldı, personelden 3 kişi ile 1 çocuğun da kayıp olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Akçagaz Dolum Tesislerindeki LPG tanklarında meydana gelen patlamanın, gaz sıkışması sonucu oluÅŸtuÄŸu bildirildi.Â

Patlama sonucu 6 tankta süren yangın 2 tanka daha sıçradı ve 8 tank kullanılamaz hale geldi.  
Bu sırada içeride bulunan ve haber alınamayan 3 kiÅŸinin, tanklar arasındaki gaz akışını saÄŸlayan ana vanaları kapatmaya çalıştığının öğrenildiÄŸi bildirildi.Â

Bu arada, Hava Radar Komutanlığı'nın devreye girmesiyle yangına havadan müdahale çalışması yapıldı. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri de daha çok tesislere müdahale yerine, çevreye sıçramasını önlemeye çalıştı.Â

Kocaeli Vali Yardımcısı Ümmet Kandoğan
, can kaybı olduğuna ilişkin bilgi almadıklarını, ancak tesislerdeki tankların tamamen kullanılamaz hale geldiğini öğrendiklerini söyledi. 

HALK PANÄ°ÄžE KAPILDI
Körfez ilçesine çok yakın bölgede çıkan yangın nedeniyle ilçe halkı paniğe kapıldı ve tepelere doğru çıkmaya çalıştı. D-100 karayolunun Körfez ilçesi bölümü trafiğe kapatılırken, yangın yerine yakın olan Jandarma birliği ve Güney mahallesi boşaltıldı.

Çevre il ve ilçelerden itfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmalarını sürdürürken yangının olay yerine yakın olan ve boşaltılan mahallerdeki bazı evlere de sıçradığı bildirildi.

Yangın sırasında 100'er tonluk 9 LPG tankı art arda infilak etti, yangının Akçagaz tesislerinin yanındaki Opet'in akaryakıt tanklarına sıçramaması için büyük çaba harcandı.

2 YARALI, 4 KAYIP
Tesiste çalışan 2 kişi,
zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırılırken, personelden 3 kişi ile çevredeki evlerde oturan bir çocuğun kayıp olduğu bildirildi. Yangın sırasında tesislerde görevli 2 kişi, dumandan zehirlendikleri için SSK Kocaeli Hastanesi’ne kaldırıldı, 2’si gece bekçisi 3 kişiden de haber alınamıyor.

Haberin Devamı

Olası bir tehlikeye karşı elektriklerin kesildiği bölgede, yerleşime açık olan bölgede 50 civarında ev boşaltıldı. 7 evin çatı kısımlarında çıkan yangınları söndürme çalışmaları sırasında bir tankın patlaması, panik yarattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!