Emekli maaşlarını çekmek isterken dolandırıldılar

Güncelleme Tarihi:

Emekli maaşlarını çekmek isterken dolandırıldılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2008 11:56

Bursa'da sabah saatlerinde emekli maaşlarını çekmek için bankaların otomatik para çekme makinelerine (ATM) SSK emeklisi 4 kişi, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce aynı yöntemle dolandırıldı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, saat 07.00'de emekli maaşını çekeceği bankanın Atatürk Caddesi'ndeki şubesine giden Ömer Üşenç (61), maaşını ATM'den çekmek için olay yerinde bulunan bir kişiden yardım istedi.

Kartını vererek şifresini söylediği zanlının “hesabınızda para yok” demesi üzerine kartını alarak evine dönen Üşenç, bir süre sonra banka şubesine giderek maaşının neden yatırılmadığını sorunca zanlının verdiği kartın kendisine ait olmadığını, hesabından 700 YTL'nin çekildiğini öğrendi.

Nezir Uysal (80) da aynı saatlerde aynı caddede başka bir banka şubesinin önündeki ATM'den maaşını çekerken yardım teklifinde bulunan kişi tarafından dolandırıldı.

Zanlının, “Amca senin verdiğin şifre yanlış, makine kartını yuttu, içeriye gir ve sor” demesi üzerine bir süre sonra bankaya giden Uysal'a, banka görevlileri, kartın ATM cihazında olmadığını ve hesaptaki 460 YTL'nin başka bir şubenin ATM'sinden çekildiğinin belirlendiğini söylediler.

Haberin Devamı

Uluyol Caddesi'nde ise saat 06.30 sıralarında iki ayrı bankanın şubelerine giderek ATM'lerden emekli maaşlarını çekmek isteyen Himmet Basar'ın (59) hesabındaki 615 YTL ile Hasan Aracı'nın hesabında bulunan 440 YTL, aynı yöntemlerle çalındı.

Polis merkezlerine başvuran 4 kişinin, verdikleri eşkaller doğrultusunda, aynı kişi tarafından dolandırıldıklarının tahmin edildiği öğrenildi.
Yetkililer, 35 yaşlarında esmer tenli olduğu belirtilen kişi ya da kişilerin kimliklerinin belirlenmeye çalışıldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!