Hack'lenmeniz an meselesi

Güncelleme Tarihi:

Hacklenmeniz an meselesi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 14, 2008 07:26

Facebook, MySpace gibi sitelerin güvenlik açıklarını keşfeden hackerlar 'casus' programlarını buralardan göndererek kullanıcıların banka hesaplarını ele geçiriyor.

Haberin Devamı

Yeni Şafak'ın haberine göre, hackerlar milyonlarca internet kullanıcılarının 'güvenli' bildiği Facebook, MySpace, MSN gibi sosyal paylaşım sitelerini saldırıları için üs olarak kullanıyor. Symantec tarafından her altı ayda bir yayınlanan Internet Güvenliği Tehdit Raporu, internet korsanlarının sosyal paylaşım sitelerini 'casus' programlarını kullanıcılara göndermek için kullandığını ortaya koydu.

Milyonlarca internet sunucusundan toplanan veriler ve hacker iletiÅŸimlerinin izlenmesi sonucu ortaya çıkan verilerle hazırlanan rapora göre, artık internet kullanıcıları, zararlı siteleri ziyaret ettiklerinde karşı karşıya kaldıkları tehlikelerle, resmi sitelerde karşılaşıyor. Hackerlar, ev ve kurumsal bilgisayarlara saldırmak için yasal siteler üzerinden 'casus' programlarını göndererek amaçlarına ulaşıyorlar. AraÅŸtırma saldırganların en çok, sosyal aÄŸ oluÅŸturma siteleri (My Space, Facebook) gibi son kullanıcılar tarafından en çok güven duyulan siteleri üs olarak seçtiÄŸini gösteriyor.        Â

Haberin Devamı

Saldırganlar, bu sitelerin güvenlik açıklarından faydalanarak kullanıcıları tuzağa düşürüyor. En çok banka hesap bilgilerinin peşine düşen hackerlar, Sosyal paylaşım siteleri üzerinden kişisel bilgilere ulaşarak 10 dolar karşılığında milyon dolarlık hesapları ele geçiriyorlar.

             Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!