Kırkbeşlik kabare

Geçtiğimiz hafta eski kırkbeşlikler derlemeleri ile tıpkı basımlardan söz ettiğim yazımda, Ossi Müzik etiketiyle çıkan son toplama "Bir Zamanlar 4"ten bahsetmiş ve artık eski kırkbeşlik hitlerin de tükenmeye yüz tuttuğunu söylemiştim.

Yazıdan sonra Ossi Müzik Genel Müdürü Hakan Eren aradı. Naim Dilmener’le Hakan Eren’in Radyo D’deki programında bana sitem etmişler. Hakan Eren, "En az 5 tane daha Bir Zamanlar toplaması çıkartırız" dedi şakayla karışık. Sonra da beni Cahide Cabaret’de yapılacak olan "Bir Zamanlar 4" Partisi’ne davet etti.

Partiye gittim ve hemen sahneye yakın bir noktada saf tutup gösterinin başlamasını beklemeye koyuldum. Program, Bir Zamanlar serisinin ilk albümünden bu partinin müsebbibi 4. albüme kadar, yer alan sanatçıların sırayla sahne alacağı şekilde düzenlenmiş. Erol Evgin, Uğur Akdora, Ayşe Mine, Funda, Rezzan Yücel, Coşkun Demir, Sevda Karaca, Nil Burak, Seyyal Taner, Lale Belkıs, Ersan Erdura, Ayla Algan, Meral ve Zuhal, Bilgen Bengü, tam 32 yıl sonra ilk kez sahneye çıkan Selma Devrim ile Romalı Perihan, şarkıları ve sohbetleriyle unutulmaz bir akşam yaşatıyorlar Cahide’yi dolduran müzikseverlere.

Onlar dışında, yine Ossi Müzik etiketiyle "Mecburiyet Caddesi" adlı rock albümünü piyasaya çıkaran Ali Altay ve 20 Nisan’da ilk albümü "Aman"ı yayınlayacak Sadık Karan da birer şarkı söyleyerek tanıtma fırsatı buluyorlar albümlerini.

O gece sahne alan yeni projelerden biri de Zilli Perküsyon Grubu... Engin Gürkey’in perküsyon öğrencileriyken ünleri kendilerini aşan perküsyoncu kızlar, geçtiğimiz aylarda Sezen Aksu’ya bile eşlik etme fırsatı yakaladılar konserlerde. Mayısta Zilli’nin albümü çıkıyor. Albümde kendilerine Aşkın Nur Yengi, Nükhet Duru, Nilüfer, Sibel Tüzün, Asya, Hale Caneroğlu, Deniz Seki, Erol Evgin, Seyyal Taner gibi önemli isimler eşlik ediyor. Merakla bekliyoruz.

Geceye damgasına vuran olaylara gelince... Tabii ki Cahide Varyete Kızları’nın, şovları, şarkı aralarında taşıdıkları pankartlar ve danslarıyla geceye kattıkları renk çok önemli. Daha önceki albüm tanıtım partilerini Babylon’da yapan Bir Zamanlar’la, Cahide’nin ambiyansı çok iyi örtüşmüş. Cahide’de olay eğlenceli bir partiye dönüştü.

Ayrıca, ders verdiği okuldan apar topar gelerek geceye katılan Ayla Algan’ın şarkılar arasında yaptığı küçük stand up gösterileri de herkesi gülmekten kırdı geçirdi. Hümeyra ile henüz solist altı çalışırken başlarına gelenlerden tutun da, Ajda Pekkan’ın "Kimler Kimler Geçti"sini söylerken ne sebeple suçlandığına kadar bir dolu anekdot...

O gece sahnede Türk popüler müzik tarihinin çok önemli isimleri vardı. Ve o ünlü solistlerin sahneye çıktıklarında gözlerinde parlayan ışığı yakından görmek belki de en önemlisiydi benim için.

MARC ARYAN İSTANBUL’DA

Eski tüfekler Marc Aryan ismini iyi bilirler. 60’lı yılların başında başlayan müzik kariyerine 200’e yakın şarkı sığdıran Aryan, aile kökenleri itibarıyla Türkiye’yi ve Türkleri çok seven bir müzisyen olmasından mütevellit, Türkiye’de hit olmuş birçok önemli şarkının da arkasındaki imzadır.

Türkiye’de verdiği birçok konserin yanı sıra, Dünya Dönüyor’un (Atlı Karınca) orijinali olan Volage Volage’nin de yaratıcısı olan sanatçının 20 şarkılık best of (en iyiler) çalışması "Marc Aryan Collection", geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkmıştı.

Bu en iyiler toplamasının başarısının ardından "Marc Aryan İstanbul’da" adlı ikinci albüm de geçtiğimiz günlerde çıktı. Qu’un Peu D’Amour, La Chanson Du Vieil Aveugle, Si J’Etais Sur gibi sevilen 14 parçanın yanı sıra Aryan’ın Türkçe seslendirdiği 9 şarkı da albümün sürprizi. Dünya Dönüyor, Moda Yolu, Nasıl Evlenirsin Bu Lisanla, Doğum Günün Kutlu Olsun ve diğerleri... Arşive katılmalı.

Bu arada yeri gelmiş, Marc Aryan’dan söz etmişken, Peppino Di Capri’nin en iyilerini içeren "Melancolie/Greatest Hits" adlı toplama da piyasada.
Yazarın Tüm Yazıları