Küçük Leyla kimin çocuÄŸu

Güncelleme Tarihi:

Küçük Leyla kimin çocuğu
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 06, 2008 00:00

Hollandalı taksici Jan Van Genderen, 3 yaşındaki Leyla Nilgün’ün, baldızıyla yaşadığı ilişkiden olabileceğini iddia ediyor.

Boşandığı karısı ise küçük kızın kendi kızı olduğunu öne sürüyor. Savcılık iddianamesinde ise Leyla Nilgün’ün babasının Kolombiyalı olduğu yer alıyor. Küçük Leyla’nın babası DNA testiyle belirlenecek.

Leyla Nilgün benim gerçek kızım olabilir Â

AMSTERDAM Havaalanı’ndan otellere limuzin taksiyle müşteri götüren Hollandalı Jan Van Genderen (54), 10 Mart 1998’de Türkiye’nin ilk kadın ağır vasıta sürücüsü, "Yolların Kraliçesi" olarak anılan Leyla Ağaçkoparan ile Antalya’da evlendi. Çift, 2002 yılında boşandı. Ancak aileyle bağlarını koparmayan Genderen, eski eşinin ikiz kardeşi Esra ile 20 Şubat 2004’ten beri Hollanda’da birlikte yaşamaya başladı. Genderen ile Esra’nın birlikteliği sırasında eski eş Leyla çifti ziyaret ederek "Çocuk doğurun, ben bakayım. Bana ’anne’ desin" dedi. Ancak Genderen, bu teklifi reddetti.

14 ÅžUBAT SÃœRPRÄ°ZÄ°

Genderen ile Esra Ağaçkoparan’ın ilişkisi de 8 ay sonra bitti. Esra Ağaçkoparan, Türkiye’ye döndü. İki kardeş Hollanda’daki Genderen’e kart göndererek üç ay sonra bir sürprizleri olacağını yazdı. Türkiye’den gelen haberlere göre Esra Ağaçkoparan 1 Şubat’ta evlendi, 14 Şubat’ta da doğum yaptı. Şimdi 3 yaşında olan kız çocuğuna Leyla Nilgün adı konuldu. Leyla Nilgün’ün kendi kızı olup olmadığını merak eden Jan Van Genderen, "Çocuğumsa eğer onu görmek istiyorum" diyerek Türk adaletine başvurdu.

Genderen, "Leyla Ağaçkoparan, baba hanesine benim adımı yazdırıp küçük kızı nüfusuna kaydetti" diyerek Kartal Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Planlanmış bir oyunla karşı karşıya olduğunu düşünen Genderen, şikáyetinde iki kardeşi bebeğin soy bağını değiştirmek ve yalan beyanda bulunmakla da suçladı.

Leyla Ağaçkoparan’a, resmi evrakta sahtecilik suçlamasıyla dava açıldı. Savcılık iddianamesinde, bebek Leyla Nilgün Ağaçkoparan’ın babasının Kolombiyalı biri olduğu halde, Jan Van Genderen olarak yazdırıldığı belirtildi. Suçlamaları kabul etmeyen Leyla Ağaçkoparan, Hollandalı eski eşinin ismini rızası ile çocuğunun baba hanesine yazdırdığını söyledi. Kartal 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada ise bebeğin babasının kim olduğu yapılacak DNA testi ile belirlenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!