İnternet dolandırıcılarına bankada suçüstü

Güncelleme Tarihi:

İnternet dolandırıcılarına bankada suçüstü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2008 13:13

İnternet şifrelerini ele geçirdikleri genç iş adamının hesabındaki paraları çeşitli hesaplara havale edip, çekmek isteyen 2 kişi bankada Kadıköy polisine yakalandı.

Haberin Devamı

Sanayi makineleri satan bir firma sahibi olan ve kardeşi Lale Yurttaş ile ortak kullandığı hesaptaki 150 bin YTL'nin 95 bin YTL'lik kısmının çekildiğini fark eden Hakan Yurttaş hemen polisi ve bankasını aradı.

 

İnternet üzerinden sık sık işlem yapan kardeşler, şifrelerinin çalındığını ve hesaplarındaki 95 bin YTL'nin 55 bin, 15 bin ve 25 bin'lik hesaplar halinde üç farklı hesaba havale edildiğini gördü.

 

Durumu fark eder etmez çalıştıkları bankayı ve havalelerin yapıldığı bankaları arayan kardeşler hesaba bloke koyulmasını istedi. 15 bin YTL ve 25 bin YTL'ye bloke koydurabilen kardeşler, 55 bin YTL'lik kısmın bloke işleminden kısa süre önce bir bankanın Beyazıt Şubesi'nden çekildiğini öğrendi. Olayı haber alan polisler çalışmaya başladı.

 

Haberin Devamı

Olayın polise intikalinden kısa süre sonra Fortis Küçükbakkalköy Şubesi'nden iki kişinin söz konusu havale parasını almak için geldiği ihbarını alan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri şubeye gitti. Kişilerin kaçma ihtimaline karşın telsizden çevre sokakların kapatılması ve araç trafiğinin durdurulması istendi. Banka memurları kişileri oyalarken sivil polisler de müşteri kılığında bankaya girdi. Sivil polisler Fazlı Ş.(65) ve Ömer R.(30)'yi gözaltına aldı. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülenlerden Fazlı Ş., verdiği ilk ifadesinde bankadan parasını çekmeye gittiğini söyleyerek konudan haberi olmadığını iddia etti. Polis olayın internet bankacılığını kullanan insanların hesaplarını şifrelerini ele geçirerek boşaltan bir şebekenin işi olmasından şüphelenirken, yakalanan zanlıların sorgusu devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!