Rus hacker çetesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Rus hacker çetesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2008 14:29

İZMİR'de polisin gerçekleştirdiği ‘Çarşı 35’ adlı operasyonla, Rus hacker kullanıp internet üzerinden çoğunluğu yabancı kişilerin kredi kartı bilgilerini elde ederek vurgun yapan şebeke çökertildi. Lideri ve 6 mensubu gözaltına alınan, 3 mensubu da aranan 10 kişilik şebekenin yaptığı vurgunun boyutunun 500 bin YTL'yi bulduğu belirtildi.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, altı aydır yaptığı teknik takip sırasında, liderliğini 38 yaşındaki Murat Büyükgök'ün yaptığı ileri sürülen şebekenin, internet üzerinden e- mail yoluyla Rus hackerler ile bağlantı kurduğunu belirledi. Şebekenin, hackerlerden para karşılığında çoğunluğu yabancı kişilerin kredi kartı bilgilerini elde ettikleri, bu bilgilerle saahte kredi kartı düzenleyip İzmir, Antalya, Muğla, Gaziantep, Konya ile Adana'daki anlaşmalı işyerlerinde kullanarak haksız kazanç sağladıkları saptandı.

Elde edilen delil ve bilgiler doğrultusunda İzmir ve Antalya'da eş zamanlı yapılan ‘Çarşı 35’ operasyonda, Murat Büyükgök ile şebeke mensupları oldukları ileri sürülen 32 yaşındaki Naif Aksu, 37 yaşındaki Hurşit Kılıç, 34 yaşındaki Niyazi Ertutçu, 47 yaşındaki Mustafa Küçük, 48 yaşındaki Suat Gerçek ve 37 yaşındaki Zafer Pazarbaş yakaladı.

Zanlıların ev ve gösterdikleri yerlerde bu işte kullandıkları şifre çözücü, bilgisayarlar, sahte kredi kartları, hesap cüzdanları, sahte ehliyet ve nüfus cüzdanları ele geçirildi.

Şebekinin lideri olduğu ileri sürülen Murat Büyükgök'ün, polis takibinden kaçabilmek için belli bir bilgisayarı kullanmayıp internet kafelerden kredi kart bilgileri ve diğer yazışmaları yaparak e- mail hesaplarında depoladığı ortaya çıktı. Büyükgök'ün e- mailleri ile Suat Gerçek'in bilgisayarında, aralarında yabancıların da bulunduğu yüzlerce kişiye ait manyetik kredi kartı bilgileri bulundu.

Hazırladıkları sahte kredi kartlarının çalışıp çalışmadığını da Türk Telekom'un kredi kartıyla çalışan ankesörlü telefonlarında test eden şebekinin yaptığı vurgunun ilk hesaplamalara göre 500 bin YTL'yi bulduğu ve bunun artabileceği belirtildi.

Şebekenin 7 mensubunun emniyetteki sorguları sürerken, polis 3 kişiyi daha arıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!