Polislikten atıldı, suç şebekesini kurdu

Güncelleme Tarihi:

Polislikten atıldı, suç şebekesini kurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2008 14:00

İZMİR ile birlikte 4 ilde düzenlenen operasyonda, liderliğini uzun süre önce polislikten atılmış olan 48 yaşındaki M.N.K.’nin yaptığı sahtecilik şebekesi çökertildi.

Haberin Devamı

Sahte ruhsattan, vizeye, ehliyetten, kimliğe, sahte belgelerle araç satışına kadar tüm sahtecilik olaylarına karışan şebeke lideri M.N.K.’nin, işlerini yürüttüğü restoranında sahte belgeleri ‘Şiş Kebap’ olarak adlandırdığı öğrenildi. Gözaltındaki tek kadın olan G.Ö.’nün ise, kaskosu bulunmayan ve kazaya karışan araçlara, kendilerine ait araçla ikinci kez yaptırılacak olan kazaların senaryolarını hazırladığı bildirildi.

İzmir’deki kontroller sırasında bazı araçlarda bulunan belgelerin sahte olduğunun ortaya çıkmasıyla Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmaları sırasında, çok sayıda sahtecilik olayına karıştıkları belirlenen şebekenin liderliğini, 25 yıl önce polislikten atılan M.N.K.’nin yaptığı belirlendi. Sahtecilik şebekesine yönelik sürdürülen takiple gereken suç delillerinin toplanmasının ardından İzmir, Manisa, Antalya, Ankara illerinde ‘Uzman 35’ adı verilen operasyon düzenlendi.

Dün saat 06.00 sıralarında eş zamanlı yapılan baskınlarda, aralarında M.N.K. ve Manisa Kamyoncular Kooperatifi Başkan Yardımcısı M.Ç.’nin de bulunduğu toplam 30 kişi gözaltına alındı. Bu zanlılardan 4’ü ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Gözaltındakilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise, kaza senaryolarında kullanılan 5 hasarlı otomobil, 72 sahte motorlu araç trafik ve tescil belgesi, 72 sahte vize kağıtları, belgelerde kullanılan hologramlar, 164 plaka, 27 boş plaka, baskı makinesi, 12 egzoz emisyon ruhsatı, Avrupa Birliği, Türk Bayrağı, TR amblemleri, çok sayıda araç sigorta, noter vekaletnameleri, oto kaza rapor ve evrakları, 5 sürücü belgesi, 3 bilgisayar kasası, 2 dizüstü bilgisayar, sahte olarak düzenlenmiş polis dernekleri tanıtım kartları, çok sayıda sahtecilikte kullanılan malzeme ve 3 tabanca ele geçirildi.

ŞİŞ KEBAP HAZIR

Haberin Devamı

Sahtecilik suçundan 2006 yılında da gözaltına alınan ve elde ettiği gelirle çok sayıda işyeri açıp işlerini de sahibi olduğu restoranından yürüttüğü belirtilen M.N.K.’nin, şebekesine hazırlattığı sahte belgeleri, telefonla yaptığı görüşmelerde sahiplerine ‘Şiş kebap hazır’ şifresiyle haber verip çağırdığı ortaya çıktı.

HER TÜRLE BELGENİN SAHTESİ YAPILMIŞ

Gözaltındaki zanlıların verdiği bilgilerden şebekenin, sahte ehliyet, plaka, ruhsat, vize, borcu yoktur belgesi, üniversite sınavları için öğrenci belgeleri, üniversite diplomaları, mesleki yeterlilik belgeleri, ustalık belgeleri, silah ruhsatı, nüfus cüzdanlarının sahtelerini yaptıkları, sahte evraklarla kiraladıkları araçları yine sahte belgelerle başka illerde sattıkları tespit edildi.

KASKOSUZ ARAÇLAR İÇİN SENARYOLU KAZA

Şebekenin kaskosu bulunmayan araçların kazaya karışması durumunda da yine devreye girip kendi yöntemleriyle sürücülere haksız kazanç sağladıkları saptandı. Zanlıların işlettikleri Atılım Sigortacılık ve Bilici Sigorta üzerinden gözaltındaki tek kadın zanlı G.Ö.’nün hazırladığı senaryolar uyarınca, kaskolu olan ve önceden kazaya karışmış kendi araçlarıyla, anlaştıkları sürücülerin araçlarına, kendilerini suçlu gösterecek şekilde hazırlanan senaryoya göre ikinci kez kaza yaptırıp kasko firmalarını dolandırdıkları da ortaya çıktı.

Sorguları devam eden zanlıların 28 Mart Cuma günü adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!