Yunanistan’da bir Türk, tahliye günü intihar etti

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan’da bir Türk, tahliye günü intihar etti
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 06, 2001 16:23

Yunanistan'da Pire Cezaevi'nde 8 yıl yatan Osmaniyeli Özkan Karataş'ın tahliye olacağı gün ''kendini yaktı'' şeklinde ölüm haberi geldi.

Haberin Devamı

İş umuduyla 9 yıl önce Yunanistan'a gittikten bir süre sonra cinayet suçundan cezaevine giren Osman Karataş'ın (34) ölüm haberiyle sarsılan eşi Elmas Karataş, şunları anlattı:

''Eşim iş umuduyla Yunanistan'a gitti. Ancak bir cinayet olayına adı karışınca hakkında 24 yıl hapis cezası istendi. Daha sonra cezası 8 yıla indirildi ve cezaevine konuldu. Sık sık telefonla görüşüyorduk. Eşim 1 Ağustos tarihinde tahliye olacağı müjdesini verdi. Tahliye olacağı için çok seviniyordu. Ancak cezaevi yetkilileri, 1 Ağustos'ta kendisini yaktığını ve öldüğünü bildirdiler. Eşimin kendini yaktığına inanmıyorum. Çocuklarım Fırat ve Dicle yetim kaldılar. Bunu bizlere nasıl yaparlar?''

Ağabey Kamber Karataş da, kardeşinin tahliye olacağını bildiği halde kendisini yakmasının anlamsız olduğunu söyledi. Ağabey Karataş,''Kardeşimin vücudunda 1. dereceden yanık varmış. Bence işkenceyle öldürüldü. Kardeşimin cenazesini Türk doktorlarına muayene ettirdikten sonra gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım'' dedi.

Bu arada, çarÅŸamba günü cenazesi topraÄŸa verilmek üzere Osmaniye'ye getirilecek olan Özkan KarataÅŸ'ın ailesinden, masraflar için 1400 ABD doları istendiÄŸi, Osmaniye Valisi Ä°smail Fırat'ın bunun yarısını Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfı'ndan karşıladığı belirtildi.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!