Sahte kimlikle telefon faturası şoku

Güncelleme Tarihi:

Sahte kimlikle telefon faturası şoku
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2008 16:32

KASTAMONU’nun Taşköprü İlçesi'nde oturan 45 yaşındaik Yılmaz Orul, adına düzenlendiğini öne sürdüğü sahte kimlik belgesiyle dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Orul, İstanbul'da kendi adına iki ayrı telefon firmasından 8'i cep telefonu 14 hat alınarak aylarca konuşulduğunu ve faturaların ödenmediğini öğrendiğinde şoke olduğunu söyledi. Orul, itibarının zedelendiğini, polis ve icra avukatı gelecek korkusuyla evinden dışarı çıkamadığını, dolandırıcıların bir an önce yakalanmasını istedi.

Şimdiye kadar nüfus cüzdanını hiç kaybetmediğini, kendi adına sahte nüfus cüzdanının nasıl çıkarıldığını anlayamadığını belirten evli ve iki çocuk babası Yılmaz Orul, başına gelenleri şöyle anlattı:
“Hayatımda ilk defa bir sahtekarlık olayıyla karşılaştım. Şişli Nüfus İdaresi’nden aldıkları sahte kimlik belgesiyle neler yapmışlar neler. Telefon firmasının avukatı adresimi öğrenip beni aradığında sahtekarlığı öğrendim. Benim kimlik bilgilerimle, adıma çıkardıkları sahte kimlik kartındaki bilgilerden bazıları örtüşmüyor. İcra ve avukatlık masrafları hariç 1750 YTL'lik fatura borcu birikmiş. Ben hayatımda hatlı telefon kullanmadım. Benim tek telefonum var o da kontörlü. Durumumu beyan ettiğimde firma yetkilileri de dolandırıcılığı farketti.”
Dolandırıcının elindeki kimlikle başka yerlerden de alışveriş yapmış ya da paravan şirket ve benzeri yasa dışı işler yapmış olabileceğini belirten Orul, şöyle devam etti:
“Ailemde huzur kalmadı. Artık her kapının zili çalsa icracı veya polis geldi endişesini taşıyoruz. Sokağa çıkamaz hale geldik. Hayatım boyunca elde ettiğim onur ve itibarım bir sahtekar tarafından bir anda yok ediliverdi. Şimdi belki de birçok avukat tarafından aranıyoruz, bunlardan da haberimiz yok. O şahıs hala benim kimliğimle dolaşıyor. Daha nelerle karşılaşacağım meçhul.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!