Dünyanın en düşük limitli kredi kartı Urfa'ya

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en düşük limitli kredi kartı Urfaya
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2008 17:07

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kredi kartı için bir bankaya başvuran esnafa, limiti 1 YTL olan kart verildi.

Haberin Devamı

İlçenin Cudipaşa Caddesi'ndeki iş yerinde bilgisayar sarf malzemeleri satan Hüseyin Akaray'a (30), birkaç kez kredi kartı talebinde bulunduğu bankadan, talebinin olumlu karşılandığı bildirildi.

Bir süre sonra kredi kartını alan Akaray, limitinin 1 YTL olduğunu fark edince şaşkına döndü. Bir yanlışlık olabileceği düşüncesiyle banka şubesini aradığını anlatan Akaray, “Kartı alınca 'bu işte bir yanlışlık var' diyerek, müşteri hizmetlerini aradım. Ancak banka yetkilileri de kredi kartı limitimin 1 YTL olduğunu doğruladılar. Yetkili kişi, 'diğer bankalardaki hesaplarınızda kredi kartı limitinizin yüksek olması nedeniyle size 1 YTL'lik limiti uygun gördük. Şayet diğer bankalardaki limitinizi düşürürseniz, kart limitinizi yükseltebiliriz' diye yanıt verdi. Ben de yıllık ücreti 30 YTL olan 1 YTL limitli kredi kartımı iptal ettirdim” dedi.

Haberin Devamı

Banka yetkilileri ise bu durumun yasal zorunluluktan kaynaklandığını, müşterinin talebini cevapsız bırakmak istemediklerini dile getiren yetkililer, ancak başka bankalardan da kredi kartları bulunan Hüseyin Akaray'a daha fazla limit veremediklerini kaydettiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!