Maymun Ceyn firarda

Güncelleme Tarihi:

Maymun Ceyn firarda
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2008 13:14

ESKİŞEHİR'de sahte belgelerle açtıkları on-line fatura ödeme noktası ile sahte evraklar düzenleyip 37 kişiyi yaklaşık 15 bin YTL dolandırdıkları öne sürülen 7 zanlıdan 4'ü sevk edildikleri mahkemece tutuklandı, 3 kadın zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Deliklitaş Mahallesi İbrahim Karaoğlanoğlu ile Hamamyolu Caddesi'nde geçen yıl Temmuz ayında ‘On-line Fatura Ödeme Noktası' adıyla ruhsatsız 2 işyeri açan zanlıların 16 Şubat 2008 tarihine kadar halkın doğalgaz, elektrik, su, ADSL, kablolu televizyon, SSK primi, Kredi kartı ödemeleri ile telefon faturalarının tahsilatlarını yaptığı belirlendi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin yaptıkları operasyonda sahte evraklarla 37 kişiyi yaklaşık 15 bin YTL dolandıran zanlılar Birol Tatlı (37), İsmail Kurtuluş (31), kardeşleri Fikriye Kurtuluş (34), Kadriye Kurtuluş (30), Şahin Tuncalı (39) ve eşi Nurgül Tuncalı (37) ile Ersin Güçlücan (24) gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda faturaların ödendiğine dair çıktılarının alınmasında kullanılan bilgisayar ve yazıcılar, fatura dolandırıcılığında kullanılmak üzere basılmış 2 bin boş makbuz, şikayetçilere ait işlem görüp- görmediği bilinmeyen yaklaşık 2 bin 500 kadar çeşitli kurumlara ait geçmiş tarihli fatura, dolandırıcılık amacıyla açılan işyerlerine ait geçersiz ve sahte belgeler, fatura kabul işlemlerinde kullanılan mühür ve kaşeler, çeşitli kurum ve kuruluşlara ait ödenip- ödenmediği belli olmayan çok sayıda tahsilat makbuzu ele geçirildi.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan Şahin Tuncalı, İsmail Kurtuluş, Birol Tatlı ve Ersin Güçlücan tutuklandı. Diğer zanlılar Fikriye Kurtuluş, Kadriye Kurtuluş ve Nurgül Tuncalı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!