968 klonlanmış kartla basıldılar

Güncelleme Tarihi:

968 klonlanmış kartla basıldılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2008 08:00

Londra’da bir Türk’ün sahibi olduğu marketin müşterilerinin kredi kart bilgilerini kopyalayarak Türkiye’ye dolandırıcılık yapmaya gelen uluslararası çete 7 ay izlendi. İkisi kadın 16 kişilik çete dolandırıcılığa başladıkları anda Türkiye ile İngiltere’deki eşzamanlı ’Sanal Tuzak’ adı verilen operasyonla çökertildi.

ADANA polisi, 7 ay önce İngiltere’de bir market işleten Türk vatandaşı İ.Ç.’nin, müşterilerine ait kredi kartlarının bilgisini kopyalayarak kullandığı bilgisini edindi. Teknik takibe başlayan polis, çetenin Türkiye sorumlusu Sebahattin Yıldırım’ın da Mersin’de oturduğunu belirledi. Takibe alınan çete, İ.Ç.’nin marketine gelen müşterilerin kredi kartlarının bilgilerini kopyalayıp, gizli kamerayla da şifrelerini kayıt altına aldı. Yaklaşık 30 bin kişiden elde ettikleri bilgilerin ardından çete üyeleri, alışveriş merkezlerinin promosyon amacıyla hediye olarak dağıttığı alışveriş kartlarını topladı. Elde ettikleri bilgileri de bu kartlara yükleyip, kredi kartına çevirdi. Ellerinde binlerce kredi kartı bulunan çete üyeleri, dolandırıcılık operasyonunun son ayağını da tamamlamak üzere harekete geçti.

Gruplar halinde geldiler

Bu kredi kartlarıyla uçak bileti alan çete üyeleri, 3 gruba ayrılarak birer gün arayla Türkiye’ye geldi. Polisin kendilerini takip ettiğinin farkında olmayan çete üyelerinin ilk grubu kredi kartlarını; ikinci grubu bellek taşıyıcı cihazları, son ekip de manyetik kart kopyalama cihazı (enkoder) ve dizüstü bilgisayarlarını getirdi. Mersin’de bir tatil köyünde toplanıp kredi kartlarının son hazırlıklarını tamamlayan çete üyeleri, alışveriş yapıp, kredi kartlarındaki harcama limitlerini nakite çevirmek üzere Mersin, Adana, Antalya, İzmir ve İstanbul’da faaliyet gösterecek şekilde yola çıktı. Mersin ve Adana’daki çete, otomatik para çekme makinalarından nakit para çekmeye başlayınca, 7 aydır takipte olan Adana polisi, ’Sanal Tuzak’ adı verilen operasyonu başlattı.

İnterpol Yunanlının peşinde

İngiltere, İstanbul, Mersin ve Adana’da eşzamanlı yapılan operasyonla çetenin Türkiye sorumlusu Sebahattin Yıldırım, İ.Ç., İ.B., M.A., T.A., C.K., Ş.K., M.D., M.M.M., Y.E.K., E.A., B.D., Z.G., Y.G. ile Fidel Boyraz ve kız kardeşi Olga Boyraz yakalandı. 968 kopyalanmış banka ve kredi kartı, 6 manyetik şeritli otel giriş kartı, 1 enkoder cihazı, 2 flash disk, 1 diz üstü bilgisayar, 9 bin 250 YTL ödeme emri yazılı sahte çek, 1470 YTL, 1495 sterlin, 19 ABD doları ve 20 Kuveyt dinarı ele geçirildi. Şebekenin lideri ’Cris’ kod adlı Yunanistan asıllı İngiliz vatandaşının da yakalanması için Interpol’e bilgi verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!