Kredi kartı dolandırıcısı 36’ıncıda yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartı dolandırıcısı 36’ıncıda yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2008 11:57

ADANA’da farklı bankalara verdiği başkalarına ait kimlik fotokopileriyle 35 kredi kartı alıp, limitlerini kullanarak dolandırıcılık yapan 43 yaşındaki Mehmet Boz, 36’ıncı kartı almak için girdiği banka şubesinde doğum tarihi ve anne kızlık soyadını şaşırınca yakalandı.

Haberin Devamı

Bir banka şubesine girip, Seyfettin Boz adına düzenlenmiş nüfus cüzdanıyla kredi kartı başvurusunda bulunan Mehmet Boz, başvuru formu doldurulurken anne kızlık soyadı ve doğum tarihini şaşırdı. Boz’un çelişen bilgiler verdiğini fark eden banka görevlisi polise haber verdi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu’na bağlı Güven Timi ekiplerince yakalanan Mehmet Boz’un üzerinden, 30 farklı ada düzenlenmiş farklı bankalara ait kredi kartları çıktı. 10 ayrı bankadan alınan kredi kartlarını yaklaşık 6 aydır kullandığı, bu süreçte sahte kimliklerle 35 kredi kartı aldığı belirlenen Mehmet Boz’un ifadesinde, “Kartlar başkasının adına düzenlenmiş olduğu için kredi limitlerini kullanıp atıyordum. Böylece kart sahibi borçlu duruma düşüyordu” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

36’ncı başvurusu sırasında yakalanan Mehmet Boz, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ortalama 2 bin YTL limiti bulunan kartlar adlarına çıkarılan, aralarında okuma yazma bilmeyenlerin de bulunduğu kişiler araştırılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!