Bakanları dolandıran çete çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Bakanları dolandıran çete çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2008 11:26

Gaziantep'te kurulan 2 paravan firma çalışanları üzerinden bankaları dolandırdıkları öne sürülen 6 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, paravan olarak kurulan 2 temizlik firmasının çalışanları üzerinden bankalardan dolandırıcılık yapıldığını belirledi.

Mali Büro ekipleri, zanlıların yakalanması için kent merkezinde zanlıların ev ve iş yerlerine yönelik bir operasyon düzenlendi. Operasyonda Nedim S. ve Ahmet K. yakalandı. Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda Serdar S, Hüseyin K, Mehmet G. ve Asker D. de gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 6 zanlının ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 2 adet sahte kredi kartı, 2 adet sahte nüfus cüzdanı, çok sayıda kredi kartı başvuru formu, 21 kişiye ait nüfus cüzdanı fotokopisi ile çok sayıda kredi kartına ait şifreler ele geçirildi.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alınan 6 zanlının, birçok bankadan sahte maaş bordroları, nüfus cüzdanı, SSK prim ödeme dekontları ile çok sayıda belgeyle tüketici kredisi ile kredi kartları aldıkları belirlendi.

Zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan 6 zanlı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Nedim S, Ahmet K, Serdar S, Hüseyin K. ve

Mehmet G, tutuklandı. Asker D ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!