Kendilerine polis süsü veren kontör dolandırıcıları

Güncelleme Tarihi:

Kendilerine polis süsü veren kontör dolandırıcıları
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2008 07:00

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, iki ay içinde kontör dolandırıcılığı ile ilgili 300’e yakın şikáyet geldiğini belirerek kontör dolandırıcılarına karşı uyanık olmaları için vatandaşları uyardı.

Kendilerini jandarma, polis diye tanıtan dolandırıcılar, en çok "Albayın eşine dün gece telefonunuzdan hakaret içeren mesaj geldi" senaryosuyla kontör topluyorlar. Hikáyelerini inandırıcı hale getirmek için, konuşmaları sırasında arkadan polis telsizi sesi gelmesini sağlıyorlar. Dolandırıcılık olayıyla ilgili savcılığa sunulan bir şikáyet dilekçesinde olay şöyle anlatılıyor:

BEN BAŞKOMİSERİM

"Kendisini başkomiser olarak tanıtan bir kişi aradı. Bu kişi bana cep telefonumdan albayın eşinin telefonuna taciz mesajları atıldığını söyledi. Bunun mümkün olamayacağını söyleyince, bana zaten internet üzerinden mesajların atıldığını, bunun ancak sim kartımı kullanarak yapabileceklerini ve o kişinin internette kullandığı şifreyi çözebilmek için 4 adet 250 kontör göndermem gerektiğini söyledi. Ben de hemen söylediği miktarda kontör alıp şifre ve seri numarasını bu kişiye verdim. Bunun üzerine bana, telefonumu kullanan kişinin adının Salih olduğunu, daha ayrıntılı bilgi için 8 adet 250 kontör daha almam gerektiğini söylediler. Bu kartları da alarak o kişilere gönderdim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!