Hüsamettin Özkan istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Hüsamettin Özkan istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2002 17:13

Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Ecevit ile görüşmesinin ardından hem Başbakan Yardımcılığı görevinden hem de partisinden istifa etti. Siyasi gündeme bomba gibi düşen bu haberin hemen ardından Kültür Bakanı İstemihan Talay ile Devlet Bakanı Hasan Gemici istifa etti.

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, Başbakanlık Resmi Konutu'nda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ardından Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile görüştü. 1 saat süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmazken, Ecevit ve Özkan Konut'tan aynı anda ayrıldılar. Başbakan Ecevit, Or-An'daki çalışma ofisine döndü.

Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ise görüşmeden sonra Başbakanlığa gelişinde, "yazılı bir açıklama yapacağını" bildirdi. CNN TÜRK, Özkan'ın istifa ettiğini ve yazılı bir açıklama ile bu istifayı duyuracağını açıkladı.

RANDEVUYU ÖZEL KALEMDEN ALDI

Ecevit'in dün CNN TÜRK'te yakın zamana kadar sağ kolu olan Hüsamettin Özkan'a ipleri koparmasının ardından, Özkan'la görüşüp görüşmeyeceği merak ediliyordu. Ancak DSP'deki olağanüstü toplantının hemen öncesinde Ecevit'in Özkan'la görüşeceği açıklandı.

Ecevit, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile görüşmesinin ardından Başbakanlık Resmi Konutu'nda saat 16:00'da Özkan ile biraraya geldi. Ecevit'le Özkan'ın telefonla görüşmediği, Özkan'ın bu randevuyu özel kalemden istediği öğrenildi.

DSP BİZİMDİR

Haberin Devamı

Başbakan Ecevit, dün CNN TÜRK'te Hüsamettin Özkan'la arasındaki köprüleri tamamen atmıştı. Özkan'ın eleştirilere karşı çıkmamasının DSP'lileri üzdüğünü vurgulayan Ecevit, 2 önemli mesaj daha verdi. Devlet Bakanı Kemal Derviş'i partiye davet etmeyeceğini söyledi. DSP'yi başka bir ekibe teslim etmeyeceklerini ima ederek ‘‘DSP bizimdir’’ dedi.

ELEŞTİRİLERE HİÇ YANIT VERMEDİ

CNN TÜRK'te dün Mete Belovacıklı ile Murat Yetkin'in düzenlediği ‘Kafe Siyaset’ programına katılan Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'la yollarını ayırdı.

Ecevit, parti yöneticilerinin Özkan'a yönelik eleştirilerine de hak verdi. DSP Grup Başkanvekili Emrehan Halıcı'nın geçen hafta cuma günü bir basın toplantısıyla, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ı Ecevitler'e yönelik eleştirilere gereğince yanıt vermemekle suçladığının hatırlatılması üzerine Ecevit, ‘‘Gereğince değil, hiç yanıt vermemesi’’ düzeltmesini yaptı. Ecevit, Özkan'la ilgili soruları şöyle yanıtladı:

Haberin Devamı

Özkan hep sizin manevi evladınız olarak görüldü. Neler oluyor, Özkan ne yaptı sizi bu kadar kızdıracak, kendisine kırgın mısınız?

ÖRGÜTÜMÜZÜ ÜZDÜ

Özkan ile uzun yıllar verimli bir şekilde çalıştık. Son aylarda bana, DSP'ye ve dolaylı yoldan hükümete karşı korkunç, eşi görülmemiş bir kampanya açıldı. Sayın Özkan'ın Başbakan Yardımcısı olarak önemli görevleri ve sorumlulukları bulunuyor, partili bir arkadaşımız. Fakat bana, hükümete, partimize yöneltilen olağanüstü aşağılıktaki ithamların, iddiaların karşısına çıkma gereği duymaması partili arkadaşlarımızı üzdü ve bu sorunları dile getirdiler. Bu bir duygu meselesi değil. Ben politikada duygusallıktan daima kaçınırım. Özkan'ın son aşamadaki davranışının yalnız o bildiriyi hazırlayan arkadaşlarımızda değil, örgütümüzde ciddi bir üzüntü doğurduğunu açıkladılar. Ben de bunu inkar edebilecek durumda değilim.

Haberin Devamı

İSTİFAYI TEK BAŞINA GÖRÜŞEMEM

Sizce bu noktada Özkan'a istifa düşer mi?

Bu konuları tek başıma görüşemem. Herhalde Özkan bugünlerde gelecektir. Bugünlerde görüşürüz. Sayın Özkan şu ana kadar randevu istemedi ancak her zaman görüşüyoruz.

DSP BÖLÜNMEZ

Sıkıntılı bir durum. Parti de bölünme falan olacağına ihtimal vermiyorum. Ama ne olacağını göreceğiz. Ama biz DSP olarak çok zorluklar yaşadık ve o zorlukların hepsinin üstesinden geldik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!