Şişli'de zabıta, pazartesi ve cuma ceza kesmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Şişlide zabıta, pazartesi ve cuma ceza kesmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2002 01:47

Şişli Zabıtası ilçedeki esnafa ve işyerlerine pazartesi ve cuma günleri ceza kesmeyecek. Denetim turlarında krizden zaten bunalmış esnafa hayırlı işler dileyip moral verilecek. Başkan Mustafa Sarıgül, bütün belediyeleri esnafı ‘‘şefkatle kucaklamaya’’ çağırdı.

KASIM 2001'de başlattığı indirimli alışveriş kampanyasının ülke geneline yayılmasıyla yerel yönetimlerin esnaf ve ekonomi için neler yapabileceğini kanıtlayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ilginç bir uygulamaya daha imza atıyor. Sarıgül'ün zabıtaları bundan söyle, krizden bunalmış esnafa, Pazartesi ve Cuma günleri ceza kesmeyecek.

Başkan Mustafa Sarıgül, bu uygulamanın bir pazartesi günü ceza kesilen bir esnafın doğrudan kendisini arayıp şikayetçi olması üzerine başlatıldığını belirterek, ‘‘Esnafımız ve işyeri sahipleri çok haklı. Pazartesi günü insanlar pazartesi sendromu içinde dükkanlarını açıyor. Zaten aylardır süren kriz yüzünden büyük bir moral eksikliği de var. Böyle bir ortamda da zabıta gidip ceza yazıyor. Halbuki Pazartesi günleri beklenti günüdür ve çok streslidir. O yüzden çok ciddi bir hata ve ihmal tesbit edilmedikçe Pazartesi günleri ceza yazmayacağız’’ dedi.

Şişli Zabıtası'nın Pazartesi günleri denetim için girdiği dükkanlarda esnafa, hayırlı işler dileyip, motivasyon yapacağını söyleyen Sarıgül, ceza uygulamalarının Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacağını bildirdi.

CUMA DA CEZA YOK

Başkan Mustafa Sarıgül, Cuma günlerinin de hafta sonu, ödeme-tahsilat günü olduğunu belirterek, ‘‘Esnaf ve işyerlerimiz cuma günleri de çok hareketli ve stresli çalışıyor. O yüzden Cuma günleri de sterese stres katmak yerine onlara moral vermek istiyoruz’’ diye konuştu.

Sözkonusu uygulamanın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez yapılacağını kaydeden Sarıgül, bu uygulamanın ülke genelinde bütün belediyelerce benimsenmesini arzu ettiklerini söyledi. Sarıgül, Belediye Başkanlarının ve diğer yerel yöneticilerin kendi bölgelerindeki esnafın, iş hayatının sorunları ile de yakından ilgilenmesi gerektiğini, Şişli'de bu konuya azami özen gösterdiklerini bildirdi.

Haftanın iki önemli iş gününde zabıta ve diğer belediye memurlarından oluşan grubun bir ‘‘motivasyon ekibi’’ olarak iş yapacağını anlatan Sarıgül, ‘‘Ekibimiz, pazartesi günleri öğleye kadar tüm esnafı dolaşıp, moral verici diyaloglar kuracak. Ceza kesmeyecek. Cuma günleri de aynı anlayış içinde Şişli'de Belediyenin ve devletin gülen yüzünü esnafımıza yansıtacağız’’ dedi.

Esnaf moralsizlikten ve krizden bıkmış

PARA kazanan esnafın, işyerinin bulunduğu bölgeye ve toplamda da ülkeye fayda sağladığını söyleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ‘‘Sadece krizde değil her zaman pozitif çözümler üretmek zorundayız. Yerel yönetimlerin iş sahipleri ile çok sıkı diyalog içinde olması şart. Biz Şişli'de esnafla, işyeri sahipleriyle çok sık görüşüyoruz ve sıkıntılarını bize anlatıyorlar. Biz de onlara kendi hizmet konularımızda üretibileceğimiz pozitif çözümleri öneriyoruz. En çok da krizden ve moralsizlikten şikayet ediyorlar. Halktaki kriz tedirginliğinin bitmesi için çaba sarfedilmesini istiyorlar’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!