İmam nikáhlı sevgiliye 2 değil, 5 daire almış

Güncelleme Tarihi:

İmam nikáhlı sevgiliye 2 değil, 5 daire almış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2008 07:09

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin milyonlarca YTL’lik bütçeye sahip yan kuruluşu Bel-Pa’nın Genel Müdürü Yalçın Beyaz’ın sekreteri için terk ettiği imam nikáhlı sevgilisinden şikáyetçi olmasıyla ortaya çıkan skandalın, ayrıntıları gün yüzüne çıkıyor. Beyaz’ın sevgilisi Bengidar (Kübra) Cengiz’e 2 değil, 5 daire aldığı ortaya çıktı.

KENDİSİNDEN intikam almak isteyen imam nikáhlı sevgilisi Bendigar (aile arasındaki ismiyle Kübra) Cengiz’in bıçak tehditiyle 500 bin YTL’lik senete imza attığını ve 500 bin nakit parasının gasp edildiğini söyleyen eski Etimesgut Belediye Başkanı Yalçın Beyaz, Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Masası’na verdiği ifadesinde, sevgilisi Bendigar’a biri Balgat’ta olmak üzere, iki ev ve kooperatif hisseleri aldığını söylemişti.

BİLGİLER FARKLI

Ancak, Beyaz’ın açtığı bir alacak davasındaki bilgiler, bu ifadesinden farklılık gösterdi. Yalçın Beyaz, Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçesinde Bendigar Cengiz’e 5 daire aldığını iddia ederek bu gayrimenkullerin tapularının iptal edilip kendi üzerine tescil edilmesini istedi. Beyaz, Bendigar Cengiz’in bıçak tehdidi ile kendisinden gasp ettiğini iddia ettiği 500 bin YTL’lik senetin iptalini ve nakit olarak verdiği 500 bin YTL’nin yasal faizi ile birlikte kendisine ödenmesini istedi. İlginç dava önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.

KORKMUŞ DEĞİLDİ

Öte yandan Yalçın Beyaz tehdit edildikten sonra sevgilisine verdiği 500 bin YTL nakit parayı, kendisine şoförü Faruk Özalkan’ın temin ettiğini söylemişti. Hafta sonu olmasına rağmen müdürünün istediği parayı bulan Özalkan, Gasp Büro Amirliği’ne verdiği ifadesinde, olay günü parayı teslim ettiği Beyaz’ın yüzünde herhangi bir korku veya panik fark etmediğini söyledi. şOFÖR Özalkan, Genel Müdür Beyaz’ın para trafiğini şöyle anlattı:

TELEFONLA PARA

Ben, Bel-Pa AŞ Genel Müdürü Yalçın Beyaz’ın makam şoförüyüm. Etimesgut Belediye Başkanı’yken de şoförlüğünü yapmıştım. 7 Nisan 2007 günü sabah saat 09.00 sıralarında Yalçın Bey beni evden telefonla arayarak "Ben Tunca Döviz’i aradım, haberleri var; 400 milyar tutarında 245 bin Euro verecekler onu al bana getir" dedi. Ben de Tunca Döviz’e gittim, parayı hazırlamışlardı. Parayı saymadım; ancak para Euro idi, parayı alarak Yalçın Bey’in imam nikáhlı eşiyle yaşadığı Balgat’daki ikinci evine götürdüm. Kapıyı kızı Esma açtı. Parayı kendisine verdim ve oradan ayrıldım.
Yalçın Bey telefon konuşmasında her zamanki gibi gayet normal bir şekilde benimle konuştu, herhangi bir panik telaş sezinlemedim. Parayı teslim ettiğim kızı Esma da herhangi bir telaş, panik, normal dışı bir durum fark etmedim.

EMLAKÇILARLA İLİŞKİ

Ben işyerine döndükten bir saat sonra Yalçın Bey yine arayarak 100 milyar daha lazım olduğunu, tedarik edip getirmemi söyledi. Yalçın Bey emlakçılara veya tanıdığı işadamlarına bu şekilde para alır verirdi. Bende Yalçın Bey’in 30 bin YTL’si vardı. Eskişehir yolundaki Çatkaya Emlak’a gittim. Sahibi Hasan Çatkaya da Yalçın Bey adına tahminime göre 40 bin YTL, Sincan’da ticaretle uğraşan işadamı Namık Tanık’dan başkan adına tahminime göre 30 bin YTL alarak 100 bin YTL’yi denkleştirip, aynı şekilde evine götürdüm. Yine kızı Esma kapıyı açtı, ona teslim ettim.

PARAYI NOT ETTİM

O gün Yalçın Bey öğle sıralarında işyerine geldi. Moralinin biraz bozuk olduğunu gördüm, "hayırdır başkanım2 dedim. Bana çok kısa bir cevap verdi; ancak tam olarak ne dediğini şu an hatırlamıyorum. Ben o günün tarihini net olarak söylüyorum; çünkü o gün para getirip götürdüğüm için ben bu gibi günleri not ederim, o yüzden tarihini kesin olarak söyleyebiliyorum.

SEKRETERLE İLİŞKİ

F.Ç. Hanım, Yalçın Bey belediye başkanlığı yaptığı sırada sekreteriydi. Yalçın Bey’in F. Hanım’la ilişkisi olduğuna ben şahit olmadım. F. Hanım bir süre sonra başkanın sekreterliğinden ayrıldı. O ayrıldıktan sonra belediyede sağda solda konuşulurken Yalçın Bey’in F.Ç. Hanım’la ilişkisi olduğundan bahsedildiğini duydum. Benim bütün bildiklerim bunlardan ibarettir başka diyeceğim yoktur.

Bu olanlar, bizim aile içi meselemiz

RESMİ
nikáhlı eşi dışında biri imam nikáhlı iki sevgilisiyle ilişkisi çek ve tehdit skandalıyla ortaya çıkan Bel-Pa AŞ Genel Müdürü Yalçın Beyaz, olayları "Aile içi mesele" olarak değerlendirdi. Yalçın Beyaz, yaptığı yazılı açıklamada, şunları belirtti:

"Geçmişte beraber yaşadığımız Bendigar Cengiz isimli bayan, şahsımı tehdit ve bıçak zoru ile önce 500 bin YTL’lik senet imzalattı, bilahare ’Ben senetle uğraşamam nakit gelmez ise seni öldürürüm’ diye tehdide devam ettiği için arkadaşlarımdan borç alarak bu parayı kendisine teslim ettim. Sorunu zaman içinde çözeceğim düşüncesi ile ve kamuoyuna yansıyıp aile mahremiyeti ihlal olmaması için savcılığa hemen şikáyette bulunamadım. Benim beraber yaşadığım Bendigar Cengiz ile belediyenin hiçbir ihalesi ve işinde ticari faaliyetim, aracılığım olmamıştır. Aile arasındaki bir ilişkinin Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilendirilmesi son derece yanlıştır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!