Boşandığı eşinin yakınları adına sahte kimlik çıkarıp binlerce lira dolandırdı

Güncelleme Tarihi:

Boşandığı eşinin yakınları adına sahte kimlik çıkarıp binlerce lira dolandırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2008 00:00

DENİZLİ’de kendisini aldattığı gerekçesiyle 4 yıl önce boşandığı eşinin kardeşi ve diğer yakınları adına sahte kimlik düzenleyip, şirketler kuran, bankalardan kredi alan ve 5 ilde binlerce YTL tutarında dolandırıcılık yapan 38 yaşındaki Ayhan Aşçı yakalandı.

4 yıl önce kendisini aldattığı gerekçesiyle eşi H.Ş. ile boşandığı belirtilen Aşçı’nın intikam almak için eski eşinin kardeşi A.Ş. ve diğer yakınları adına sahte kimlik düzenleyip, şirketler kurup, bankalardan kredi aldığı, cep telefonu hattı açtırıp faturaları ödemediği ve binlerce YTL tutarında dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

Aşçı’nın üzerinde, gözaltına alındığı sırada da ayrıldığı eşinin kardeşi A.Ş. adına düzenlemiş sahte kimlik bulundu. Ayhan Aşçı sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek. Zanlının ayrıca, daha önce öğretmenlik yaptığı, ancak yatay geçişle Türk Telekom’a geçtiği sonrasında da işten atıldığı bildirildi. Ayhan Aşçı ile birlikte gözaltına alınan sevgilisi E.A’nın ise "emniyeti suistimal" suçundan arandığı belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!