İnsanlık dersi

Güncelleme Tarihi:

İnsanlık dersi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2008 07:15

Karda kuşları beslemek zor iş. Bahçeye bıraktığınız ekmek parçaları, kuşlar onları görmeden, birkaç dakika içinde kar altında kalıyor. Bir kabın içinde çimlerin üzerine koyduğunuz, buğdayın, bulgurun üzerini, ürkek kuşlar yerini keşfedene kadar kar örtüyor.

Soğuk, beyaz örtü yüzünden, kuşlar yiyecek bulamıyor. Beykent’deki Jetkent A2 Blok’un kapıcısı İsmail Oruç (39), ekmekleri ağaç dallarına asarak sorunun üstesinden geldi. İsmail Oruç’un, hayvan sevgisiyle yoğrulmuş yaratıcılığı sayesinde, oralardaki kuşlar, kar yağarken bile beslenebildiler. Dairelerden çöpe atılan ekmekleri, kedilere, köpeklere ve kuşlara vermek için ayırdığını söyleyen İsmail Oruç, "Bazı apartman sakinleri beni görünce, hayvanların yiyebileceği türden şeyleri ayrı torbalara koymaya başladılar. Kedi-köpek ayırmam, hayvanları çok seviyorum" diyor. Kendini
/images/100/0x0/55ea7088f018fbb8f88007a3
sokaklardaki hayvanlara adayan İsmail Oruç, evde hayvan besleyemiyor. 8 yaşında özürlü bir kızı var. Hassas bir bünyesi olan Meryem, evde emekleyerek yürüdüğü için, bu konuda, tüy, hijyen gibi endişeleri var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!