Rüyada düşmek ne anlama geliyor

Uzun zamandır rüyalarımda hep yüksek bir yerde bulunduğumu ve düşme korkusu yaşadığımı görüyorum.

Yüksek bir binanın başında veya bir uçurumun kenarında duruyorum, tutunarak bir şekilde aşağı inmeye veya daha güvenli bir yere geçmeye çalışıyorum. Normalde yükseklik korkum yoktur. Ciddi psikolojik problemler içindeyim.

n RUMUZ: GALİP


Yorum: Rüyada düşmek veya düşme korkusu, kişinin o günlerde kendine güven eksikliği yaşadığını ve hayatında korumak istediği şeylerin (aile, öz saygı, sevgili, para, iş vb.) tehdit altında olduğunu gösterir. Bu tür rüyalarınızın sıklaşması, güven kaybınızın kronikleşmeye başladığını gösteriyor.

Güvensizliği yenebilmek için, öncelikle, kendinize güveninizi kaybetmenize neden olan şeylerin bir listesini çıkartın. Listede bulduğunuz nedenlerin kaynaklarını (ortam, kişi, bulunduğunuz çevre, okuduğunuz branş, yaptığınız iş vb.) tespit edip, bunlar üzerinde yeni düzenlemeler yapmanız ve bazı değişiklikleri göze almanız gerekebilir.

Dünyanın en şık ve pahalı bikinisi, kuzey kutbuna gittiğinde, penguenlerin eğlence kaynağı olup, hayattaki amaçlarını sorgulamaya başlayacaktır. Oysa bikini hálá göz alıcıdır ve Miami sahillerinde en yüksek fiyattan alıcı bulur. Sorun yanlış yerde, yanlış insanlarla olmasıdır.

Güvensizliğinizin nedeninin sizden değil, güven tanımınızdan kaynaklandığını düşünüyorum, değerinizin farkına varmalısınız. Ancak kişinin güçsüz anlarında bir psikoloğa danışmasından daha normal birşey olamaz. Bir psikologdan alacağınız yardım, kendinizi daha hızlı toparlamanıza yardım olacaktır. Defineye giden harita içinizde, hazinenin farkına varın. Ben size güveniyorum, sevgi ile kalın...

Merdivenler yükselme arzunuzu gösteriyor

Rüyamda mahallemizde bulunan bir merdivenden hızla yukarı çıkıyorum. Ancak garip bir şey oluyor. Merdivenlerde cımbızlar var. Hızla yukarı çıkmaya devam ediyorum ve uyanıyorum.

n RUMUZ: KOÇ


Yorum: Rüyada görülen merdiven, kişinin gerçek hayattaki yükselme arzuları veya o günlerdeki yükselişine, cımbız ise, amaçlara ulaşılmasını sağlayacak etkin çözümlere dikkat çeker. Sizin rüyanızda, hızla yukarı çıkarken gördüğünüz cımbızlar, gerçek yaşamda hızla hedeflerinizi gerçekleştirmeye başladığınız ve önünüze çıkan engelleri etkin şekilde temizleyerek ilerlediğinizi gösteriyor sanırım.
Yazarın Tüm Yazıları