SGK'dan 'dolandırıcılık' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

SGKdan dolandırıcılık uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2008 11:01

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, SGK'dan aylık alan vatandaşların evlerine giderek para toplamaya çalışan kişiler olduğunu bildirerek, vatandaşların bu tür taleplere itibar etmemelerini istedi.

Haberin Devamı

SGK Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde SGK'dan emekli veya dul ve yetim aylığı alan vatandaşların evlerine giderek, vergi adı altında para toplamaya çalışan kişilerin olduğu yönünde ihbarlar geldiği belirtildi.

İhbarların özellikle Bahçelievler ve Emek semtlerinde yoğunlaştığına yer verilen açıklamada, bu kişilerin SGK adını ya da SGK'yı çağrıştıracak benzer adları kullandığı kaydedildi.

Açıklamada, bu kişilerin, evlerine gittikleri vatandaşlara, “SGK'dan geldiklerini, birikmiş paraları olduğunu, paranın kendilerine faiziyle ödeneceğini, işlemlere başlanabilmesi için vergisinin yatırılması gerektiğini” belirterek bunun için para istediklerinin tespit edildiği bildirildi.

“Kurumumuz çalışanlarının dolaşarak emekli maaşları ile ilgili işlem yapma yetkisi bulunmamaktadır” denilen açıklamada, vatandaşlara işlemler hakkında gerekli bilginin, SGK yetkili amirlerinin imzasını taşıyan resmi evrak ile irtibat adreslerine gönderildiği, bu evraklarda vatandaşların yapması gereken işlemlerin açıkça belirtildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Vatandaşların mağdur duruma düşmemeleri için, yasal olmayan yollardan gelen bu tür taleplere kesinlikle itibar etmemeleri istenen açıklamada, bu tür kişilerin “ALO 155” polis ihbar hattına “303 55 41” numaralı telefona veya en yakın emniyet birimine bildirilmesi istendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!