Suç makinesinden son dolandırıcılık

Güncelleme Tarihi:

Suç makinesinden son dolandırıcılık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2008 00:00

İzmir’de yolda yürürken önlerini kestiği kişilere kendisini polis olarak tanıtan ve paralarını aldıktan sonra ortadan kaybolan sabıkalı yakalandı.

İKİ hafta içinde, aynı şekilde 3 kişiyi dolandırdığı belirlenen A.Ö.’nün, poliste 59 ayrı suçtan kaydı bulunduğu belirlendi. Mağdurlar tarafından teşhis edilen A.Ö.’nün işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi. Basmane Semti’nde, önceki gün öğle saatlerinde yolda yürüyen Altan Eray Çiray’ın (49) yanına gelip koluna giren A.Ö. (46), kendisini polis olarak tanıttı. Çiray’a, elindeki polis kokartını gösteren A.Ö., tecavüz suçundan arandığını, kurtulması için para vermesi gerektiğini söyledi. Cüzdanını çıkaran Çiray’dan 90 YTL’yi alan A.Ö., yakındaki bir camiye gidip namaz kılması için abdest almasını istedi.

59 SUÇTAN KAYDI ÇIKTI

Abdest alan Çiray’ın tekrar yanına gelen A.Ö., parayı az bulunca bir bankanın ATM’sine giderek para çekmesini istedi. Benzer şikayetler nedeniyle denetim yapan bölgedeki huzur timleri, A.Ö.’yü tanıyıp yakaladı. İncelemede, A.Ö.’nün üzerinden Çiray’dan aldığı 90 YTL çıktı.

Gözaltına alınan A.Ö.’nün yapılan sorgulamasında, poliste, hırsızlık, kapkaç, dolandırıcılık gibi 59 ayrı suçtan kaydının bulunduğu belirlendi. Uyanık A.Ö.’nün, iki hafta içinde, aynı yöntemle, toplam 3 bin YTL ve 3 bin euro’yu 3 ayrı kişiden alıp dolandırdığı saptandı. A.Ö.’nün, genellikle, şehir dışından gelen yaşlı kişileri kurban olarak seçtiği, camiye götürdüğü bu kişilerin abdest almasını fırsat bilip izini kaybettirdiği anlaşıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!