ABD'den PKK'ya karşı Al Capone modeli

Güncelleme Tarihi:

ABDden PKKya karşı Al Capone modeli
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 13, 2008 07:46

ABD'nin terörle mücadeledeki bir numaralı ismi, PKK'nın Avrupa'daki varlığına karşı bundan sonra izlenecek tekniği açıkladı: "Al Capone modeli..."

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Terörle Mücadele konusundaki Koordinatör Başyardımcısı Frank Urbancic’le , Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği'nde çok önemli bir sohbet yaptık.
Sohbete dört gazeteci katıldı.  Â
ABD’li koordinatör, PKK'nın tüm Avrupa kıtasını "ahtapot gibi sardığını", terör örgütüyle mücadele için Türkiye ile "çok yakın" çalışmaya kararlı olduklarını söyledi.  Â
İşte Amerikalı yetkilinin, Washington'un PKK ile mücadelesi konusunda "yeni bir devir başlatacak" mesajları:
 
AL CAPONE TEKNİĞİ UYGULAYACAĞIZ

PKK ile mücadelede tavrımızı değiştiriyoruz. Bundan sonra örgüte karşı "Al Capone yaklaşımını"uygulayacağız. PKK Avrupa'da sadece Türklere karşı değil, bulunduğu Avrupa ülkelerinin vatandaşlarına karşı da son derece kötü şeyler

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR

yapıyor. Mafya gibi çalışıyor. ABD'de bir dönem mafya babalarından Al Capone'a karşı izlediÄŸimiz yaklaşımı, bundan sonra PKK'ya karşı izleyeceÄŸiz. Al Capone'un iÅŸlediÄŸi pekçok ciddi suça karşılık, onu ancak bir vergi suçu nedeniyle hapse atabilmiÅŸtik. Aynı yöntemi PKK'ya karşı da kullanacağız.Â

Haberin Devamı

PKK, AVRUPA'DAKÄ° YASAL BOÅžLUKLARI KULLANIYOR      Â

PKK terör örgütü de tüm Avrupa ülkelerindeki yasal boşlukları kullanıyor. Örneğin Danimarka'da ifade özgürlüğüne verilen önem nedeniyle, televizyonu burada kurmuş durumdalar. Belçika'da ise para topluyorlar.

 AVRUPA KITASINI AHTAPOT GİBİ SARMIŞ DURUMDALAR

 -Fuhuş,
- Kara para aklama,
- İnsan kaçakçılığı
- UyuÅŸturucu ticaretinde
- PKK hep aktif durumda.
Avrupa kıtasını, tıpkı bir ahtopotun avını kollarıyla sardığı gibi sarmış durumdalar.

FAKİR İNSANLARA SIRTLARINI DAYAYIP, AVRUPA'DA ÇOK İYİ YAŞIYORLAR

Avrupa'daki PKK örgütlenmesi, para ile satın alınabilecek her türlü hizmete sahip. En iyi avukatları, en iyi bodyguard'ları kullanıyorlar. Tüm Avrupa ülkelerinde yasal sınırları zorlayarak, her türlü suça karışıyor, ancak ceza görmüyorlar. PKK'lılar Avrupa'da fakir insanlara sırtlarını dayayıp, çok iyi şartlarda yaşıyorlar.

Haberin Devamı

ABD, TÃœRKÄ°YE'NÄ°N TOPLADIÄžI DELÄ°LLERÄ°N, MAHKEMEDE KULLANILMASINI SAÄžLAYACAK

Türkiye'nin son derece yeterli bir bilgi toplama ağı zaten var. Ancak toplanan bu bilgiler, PKK'lılar aleyhine Avrupa mahkemelerinde kullanılamıyor. ABD bundan sonra, Türkiye'nin topladığı bu bilgilerin Avrupa mahkemelerinde kullanılmaları için çalışacak. Bunu sağlamak için, köprü, çevirmen, katalizör gibi çalışacağız. Yapılan, eylemlerin ve çalışmaların, mahkemelere etkin şekilde aksetmesini sağlamak. Bunun için bir mekanizma oluşturmak.

AMACIMIZ, PKK'YI RAHATSIZ EDÄ°P, YANLIÅž YAPMASINI SAÄžLAMAK

Yapılacak ilk şey, PKK'nın Avrupa'daki rahatlığına son vermek. Rahatsız olurlarsa, yanlış da yaparlar. PKK'nın yanlış yapmasını sağlamalıyız. PKK'lıların Türkiye'de mi, yoksa başka bir yerde mi hapse girmesine aldırmayız. Bizim amacımız, teröristlerin serbestçe dolaşmalarını engellemek, onları cezalandırabilmek.

Haberin Devamı

ROJ TV TERÖRİZMİN ÖN CEPHESİ

Türkiye'ye gelmeden önce, Danimarka'da, Belçika'da ve diğer Avrupa ülkelerinde de temaslarda bulundum. Danimarka'daki Roj TV terörizmin ön cephesi. PKK'nın propaganda silahı gibi çalıştığına kesinlikle ikna olduk. Daha önce yaşanan karikatür krizi, Danimarka'nın ifade özgürlüğünün kısıtlanmaması konusunda ne kadar hassas olduğunu gösterdi. PKK da bu hassasiyeti kullanıyor. Biz de, PKK'nın farklı işlerinin üzerine gideceğiz, yolsuzluk, kara para aklama gibi konuların üzerine eğileceğiz. Danimarkalıları, onları bu işlerin üzerine gitmek konusunda cesaretlendiriyoruz, onlarla birlikte çalışıyoruz.

Ä°ADELER BAÅžLADI

Artık ne Belçika PKK konusunda eski Belçika, ne Fransa bundan birkaç yıl önceki Fransa. Almanya, PKK'nın üzerine çok agresif şekilde gitmeye başladı. Kimseye baskı yapmıyoruz ama, Avrupa ülkelerini küresel terörizmin üzerine gitmek konusunda cesaretlendiriyoruz. Avrupa'dan PKK'ya iadeler başladı.

Haberin Devamı

PEJAK'LA DOST DEĞİLİZ

PKK'nın iran'a karşı saldırılarda bulunan kolu PEJAK liderlerinin ABD'de serbestçe dolaştıklarına ilişkin bir soruya karşılık:
Birkaç haftadır ABD'de değildim. Dolayısıyla, kartvizit dağıtma konusunu bilmiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim; PEJAK'la dostluk içinde değiliz. Terörizmin, hiçbir şekilde kabul edilebilir bir forum olduğuna inanmıyoruz.

PKK'NIN ÖNCE TERÖRİZMDEN VAZGEÇSİN

Bir hükümet, gerçekten doğru birşey için ayağa kalkıp mücadele ettiğinde, elbette hedef haline de gelir. Biz terörle mücadele etmek istiyoruz. Pekçok insan da bizi öldürmek istiyor, bizi hedef haline getiriyor. Bizim isteğimiz, PKK'nın terörizmden vazgeçmesi. Ancak o zaman onlarla ilgili başka bir yöntem üzerinde düşünülebilir.

Haberin Devamı

PKK'NIN AVRUPA İLE IRAK BAĞLANTISINI KESMEYE ÇALIŞIYORUZ

PKK'nın Avrupa'daki örgütlenmesi ile, Irak bağlantısını kesmeye çalışıyoruz. Mesela, Avrupa'dan Erbil'e doğrudan uçak bağlantıları ile teröristlerin yolculuk ettiğini farkındayız. Ya da Avrupa bankalarından Irak'takilere para akışını izliyoruz. Ancak ne yazık ki, Irak çok karışık bir durumda. Irak'ta şu anda sadece para konuşuyor.

AFGANİSTAN'A ASKER, PKK İLE MÜCADELE İÇİN ÖN ŞART DEĞİL

PKK ile mücadele, PKK ile mücadeledir. El Kaide ile mücadele de El Kaide ile mücadeledir. Biz bunları birbirine bağlamıyoruz, birbirlerine önşart haline getirmiyoruz. Tabii ki Türkiye'nin Afganistan'da daha etkin olmasını isteriz. Ancak bu bizim PKK ile mücadelemizde bir önşart değil.








Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!