ÇYDD Şube Başkanı da kontör dolandırıcısı kurbanı

Güncelleme Tarihi:

ÇYDD Şube Başkanı da kontör dolandırıcısı kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2008 12:29

İZMİR Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Gönül Kaya, cep telefonunu arayan kimliği belirsiz bir kişinin söylediklerine kanarak, bin YTL'lik kontör gönderdi. Dolandırıldığını anlayan Kaya'nın şikayeti üzerine polis çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Dün sabah saatlerinde, İzmir Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Gönül Kaya'yı cep telefonundan arayan ve kendisini İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde başkomiser olarak tanıtan bir kişi, “Telefonunuzdan albayın eşine hakaret dolu mesajlar yazılmış. Yakalamamız için kontör göndermen gerek. Yakındaki markete gidip kontör al ve bize gönder” dedi. Kimliği belirsiz kişinin söylediklerine inanan Kaya, marketten aldığı bin YTL değerindeki kontörü verilen telefon numarasına gönderdi. Yaşadıklarını arkadaşlarına anlatan Kaya, dolandırıldığını öğrenince şok oldu.Gönül Kaya, İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvurup şikayetçi oldu. Şikayet üzerine polis, dolandırıcıyı yakalamak için çalışma başlattı.
Olayın şokunu yaşayan Gönül Kaya, “Nasıl bir toplum olduk anlamıyorum. Herkes kolay yoldan para kazanmak istiyor. Ben de bu kişilerin kurbanı oldum. Birilerinin masum insanları dolandırmasına artık son verilmeli. Daha başka canlar yanmamalı” dedi.

BULMAK ZOR

Haberin Devamı

Emniyet yetkilileri, son bir yıl içinde yaklaşık 300 kişinin bu şekilde 50 bin YTL dolandırıldığını açıkladı. Dolandırıcı kişilerin, kullandıkları telefonların hatlarını bir kereye mahsus kullanması nedeniyle bulunmalarının zor olduğunu kaydeden yetkililer, vatandaşların aynı bahanelerle telefon açan kişileri, istediklerini yapmadan hemen şikayet etmeleri uyarısında bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!