İnternetteki doktor dolandırıcı çıktı

Güncelleme Tarihi:

İnternetteki doktor dolandırıcı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2008 00:00

İnternet üzerinde kendisinin "çocuk doktoru", "genel cerrah", "operatör doktor" gibi sıfatlarla tanıtarak konuştuğu kişilerle dost olduktan sonra para ve otomobillerini çalan Özgür V. (34) yakalandı. Mağdurlar, daha önce dolandırıcılık suçundan defalarca gözaltına alınan Özgür V.’yi Asayiş Şube Müdürlüğü’nde teşhis etti.

Asayiş Şube Müdürlüğü, bazı vatandaşların internet üzerinde kendisini doktor olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldıkları yönündeki şikáyetleri üzerine soruşturma başlattı. Kurbanları tarafından eşkali verilen dolandırıcının peşine düşen dedektifler, kullanılan MSN adreslerini takibe aldı. Yaklaşık 15 gün süren sanal takibin ardından zanlının Kadıköy’de bir internet kafeden kurbanlarını kandırdığı belirlendi. Kafeye müşteri gibi giderek bekleyen dedektifler, Özgür V’yi bilgisayar başında yakaladı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, sorguladığı Özgür V’nin sohbet odalarında tanıştığı kişilerle buluştuğunda "Senin otomobilini çok beğendim. Satın almak istiyorum. Bir servise götürüp göstereyim" diyerek aldıktan sonra ortadan kaybolduğunu belirledi. Özgür V’nin bir kadını da "Bankamatik kartımda bir arıza var. Biraz borç verir misin?" diyerek dolandırdığı ortaya çıktı. Başka bir mağdur kadın da doktor sandığı Özgür V. ile görüşmek için Almanya’dan geldiğini, 3 gün boyunca 5 yıldızlı bir otelde kalarak İstanbul’u birlikte gezdiği Özgür V’nin dizüstü bilgisayarını, 800 Eurosunu ve 2 bin 500 YTL’sini çaldığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!