Bu da ’gerdek gecesi’ çetesi

Güncelleme Tarihi:

Bu da ’gerdek gecesi’ çetesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2008 00:00

Bursa’da, kendini mağdur gibi gösterip imam nikahıyla evlenmek istediği yaşlı kurbanı soyan Hayriye K. ile suç ortağı İsmet Ö. polis tarafından yakalandı.

Suç ortağı İsmet Ö’nün (42) girişimiyle tanıştığı ve kendisini düşkün olarak gösterdiği yaşlı kişilerle evlenmek için anlaştığı iddia edilen Hayriye K’nin (44) ilk kurbanı H.K. (77) oldu. Hayriye K, 2350 YTL tutarında giysi ve ziynet eşyası aldırdığı H.K’ye, imam nikahından sonra girdikleri gerdekte "Kokuyorsun, git yıkan" dedi. H.K’nin banyoya girmesini fırsat bilen Hayriye K. ziynet eşyalarıyla giysileri alarak kaçtı.

Daha sonra A.A. (57) ile de yine suç ortağı İsmet Ö’nün aracılığıyla tanışan Hayriye K, 2500 YTL para harcattığı A.A. ile gerdeğe gireceği gece, "İmam nikahı olmadan seninle gerdeğe giremem. Git imam bul" dedi. A.A’nın imam aramak için evden çıkmasını fırsat bilen Hayriye K. para ve eşyaları alarak kaçtı.

"Gerdek gecesi" çetesinin son kurbanı 71 yaşındaki M.O. oldu. Önceki gün evlenmek için anlaştığı M.O’yu takı satın almak üzere Kapalı Çarşı’ya getiren Hayriye K. ile İsmet Ö. 1500 YTL tutarında masraf yaptırdı. İsmet Ö, M.O. ile kuyumcuya girince polisler tarafından fark edildi. Kimlik kontrolü yapan polis, hırsızlık ve dolandırıcılık suçundan 6 kaydı bulunan İsmet Ö. ve Hayriye K’yi gözaltına aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!