Her iki kişiden biri kredi kartı borçlusu

Güncelleme Tarihi:

Her iki kişiden biri kredi kartı borçlusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2008 00:00

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak, bankaların tüm uyarı ve düzenlemelere rağmen kredi kartı yağdırdığına dikkat çekerek kredi kartı sayısının 2001 yılından 2007 yılı sonuna kadar 6 yıl içinde 37,5 milyon adede ulaştığını söyledi.

Sarıtoprak Ankara Hürriyet’e yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi: "Bankalar yakaladıkları vatandaşa, yakalayamadıklarının ev ve iş yeri adresine kredi kartı vermek için birbirleri ile yarışıyorlar. Vatandaş artık 2009 yılının gelirini harcıyor. 70 milyon nüfuslu Türkiye’de her 2 kişiden birinin bankalara kredi kartı borcu bulunmaktadır.

Maalesef, insanımız bankalardan tüketici kredisi kullanarak bankalara olan kredi kartı borçlarını kapatıyorlar. A bankasının kredi kartını kullanarak ödüyorlar. Vatandaş iyice mağdur duruma düştü ve sahipsiz kaldı. Bankalar kredi kartlarından hesap işletim ücreti olarak 40 YTL ve kart ücreti olarak ta 40 YTL tahsil ediyorlar. Bu ücretler bankadan bankaya farklı tahakkuk ettiriliyor. Hükümetin kredi kartları ile ilgili yeni bir düzenlemeye gitmesi zaruri oldu. Özellikle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunu göreve davet ediyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!