Bu da karı koca şebekesi

Güncelleme Tarihi:

Bu da karı koca şebekesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2008 16:02

İzmir'deki 2 döviz bürosunun ihbarı üzerine başlatılan operasyonda, çeşitli illerdeki döviz bürolarından dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen biri kadın 3 kişi, Eskişehir'de yakalandı.

Haberin Devamı

İşte güvenlik kamerasına takılan görüntüler / Foto-galeri

Alınan bilgiye göre, 5 Aralık 2007 tarihinde, İzmir'de 2 ayrı döviz bürosunun yetkilileri, İzmir Emniyet Müdürlüğüne başvurarak, toplam 240 bin avro ve 40 bin dolar dolandırıldıklarını bildirdi.

Zanlıların, söz konusu döviz bürolarını, yüklü miktarda döviz alacaklarını söyleyerek dolandırdıkları belirtildi. Dövizleri paravan şirketin bürosuna getiren kuryelerden toplam 240 bin avro ve 40 bin doları aldıktan sonra 15 bin YTL veren zanlıların, paranın geri kalan kısmını muhasebe servisinden getireceklerini söyleyip bürodan ayrıldıkları, kuryelerin daha sonra durumu fark ettiği kaydedildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekibi, başvuru üzerine yaptığı araştırmada, biri kadın 3 kişinin, sahte kimlikle Alsancak Semti'nde paravan bir şirket kurduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

Zanlılardan birinin görüntüsünü İzmir'deki bir döviz bürosunun güvenlik kamerası kayıtlarında bulan polis, kimliğin tespiti için görüntüyü çeşitli illerdeki yaklaşık 850 döviz bürosuna gönderdi.

ESKİŞEHİR'DE YAKALANDILAR
İzmir Emniyet Müdürlüğünü arayan Trabzon'daki bir döviz bürosu sahibi, görüntülerdeki kişinin H.D. olduğunu ve bir süre önce kendisini de dolandırmaya çalıştığını bildirdi.

Polis, teknik takip sonucu, “karşılıksız çek verme” suçundan kaydı bulunan H.D'nin Eskişehir'de olduğunu tespit etti.
Eskişehir'e giden ekipler, bu ilde de döviz bürolarını dolandırmak amacıyla paravan şirket kurma hazırlığında oldukları ileri sürülen H.D. (38), karısı H.D. (32) ve S.B'yi (39) yakaladı.

S.B'nin üzerinden “Sami Aydın” adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı.
İzmir'e getirilen zanlıların Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanmaları sonucu, bugüne kadar organize şekilde yaptıkları dolandırıcılık olaylarının ortaya çıktığı bildirildi.

İFLAS EDİNCE DOLANDIRICILIĞA BAŞLAMIŞ
Şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen H.D'nin, Trakya bölgesinde un fabrikaları bulunduğu, 2000 yılında iflas edince, arkadaşı S.B. ile döviz bürolarından dolandırıcılık yaptığı, bu yöntemle 2 milyon YTL tutarındaki borçlarını ödediği belirtildi.

Haberin Devamı

H.D'nin, arkadaşı S.B. ile 2005 yılında İzmir'de bir oto kiralama şirketi kurduğu, sekreter olarak işe başlayan H.D ile evlendiği; bir kez daha iflas edince eşi ve arkadaşıyla yeniden döviz bürolarını dolandırmaya başladığı kaydedildi.
Zanlıların, bugüne kadar İzmir, İstanbul, Antalya, Adana, Denizli, Konya ve Trabzon'daki döviz bürolarından toplam 582 bin avro ve 108 bin dolar tutarında dolandırıcılık yaptıkları bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!